Monday, 15 July 2013

Assalamualaikum
marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan...wahhhhhh lamanya tak update blog ni kan....ish3,al-maklumlaa busy dgn kerja sebagai seorang pelajar katakan apetah lagi dah semester akhir sebelum ke praktikal. maka byk laa projek yang perlu di buat sebelum praktkal..huhu... Alhamdulillah pada 13 june 2013 yg lps saya dgn ikhlasnya dan bangganya melepaskan jawatan sebagai bendahari agung TEXSAS. terima kasih kpd mereka yg banyak mengajar saya selama ini dan Alhamdulillah hasil kerja selama ini di puji oleh miss kerana disebabkan cepat belajar dan pandai menguruskan akaun dgn lancar w/pun byk kali kena naik admin tuk jumpa dgn miss...lol....nak bagitahu sebenarnya masa AGM tu adalah first time den berucap di depan semua lecturer dan student diploma teknologi tekstil tp Alahmdulillah perasaan gementar dpt ditangani, bak kata miss Aznin 'good dayana dah mcm tan sri i tengok u berucap td'. ..hahaha....ok tu serius kelakar bila lecturer ckp camtu kat kite...akhirnya baru den tahu rupanya lecturer den ni kaki stalker kat fb rupanya...lol :P
byk kenangan pahit dan manis yg tlh tercipta di kuala pilah ni taw dan akan disimpan di kotak memori saya :)

ok sampai sini saja yg mampu nak tulis...heee

#nak ucapkan selamat berpuasa ramadhan yg ke-6 ini pd semua yg mengenali saya...wink2

Saturday, 8 December 2012

PART 4

Assalamualaikum
Sedar tak sedar dah part 4 dah kat kamus pilah ni kekadang tu mcm tak percaya pun ada coz asyik tersaul je ckp diri ni part 3 hehe....Allahuakhbar macam2 dugaan dan cabaran yang telah dilalui sepanjang hampir dua tahun belajar disini. Sebenarnya baru hari ini ada masa nak tulis blog sbb sebelum ni asyik sibuk menyibukkan diri dgn pelbagai aktiviti(part 3). Apabila semester 4 bermula maka semester senior laa bg kami warga textile, maklomlaa kami mne laa ad part 5 kn3....tapi ape2 pun senior ke junior ke saya tetap saya ^__< tak perlu nak bangga sgt laa jd senior ni lg buat org myampah adela kan...hehe
InsyaAllah sem ni kami part 4 akan handle dinner utk TEXSAS....InsyaAllah kami blh lakukannya w/pun kami masih muda utk membuat event yg besar ini. Alhamdulillah sem ni dpt kolej lg w/pun dpt rt n still lg dpt rumah n housemate yg sama sm6 4142(RT). Bg dayana best duduk rt taw sbb kita blh say hello ngan org yg lalu kat rt ni maklomlaa org kata saya ni peramah...betul ke???hee~~
bg saya peramah itu perlu sbb kalau tak betegur sape tak de life laa kalau mcm tu ye tak???tp 1 nak ckp org kata saya mudah rapat ngan orang???hrmmm let me think abou it~~~~~

                   InsyaAllah sem ni akan menjadi sem yg mengembirakan utk saya kerana tak mahu ada kesedihan yg melampau lg yg menyebabkan saya down seperti sem 2 tu........ok2 stop it!kita tukar topik lain ok......InsyaAllah tinggal 2 semester je kat pilah ni b4 pergi  praktikal part 6 nanti...after that blh laa sambung degree or cari kerja ke kan...InsyaAllah semoga dipermudahkan urusan dayana :)
                 
cc: congratulation to all graduated especially batch 1 from UiTMNS...InsyaAllah one day i will be like them....

Saturday, 28 July 2012

Ramdhan ke-2 di kampus UiTM(beting)

Assalamualaikum
InsyaAllah hari ini dah 8 ramadhan 1433 hijrah.w/pun suasana berpuasa sgt berlainan masa part 1 aq disini tetapi aq tetap gembira kerana 2 kali aq dan kwn textiler yg lain akan b'buka puasa di dalam bas.....mmg seronok pergi lab s.alam w/pun dlm bln puasa kerana itu tidak menjadi penghalang bg kami w/pun 6.30 pg kami kne b'tolak dr beting dan balik ke beting smula sni dlm pukul 9 lbh-10 mcm tu.....sebenarnya ada kegusaran dlm hati aq dan aq pon tak tahu kenapa adakah kerana jawatan yg aq pegang sekarang ni???Ya Allah biarlah bln puasa ini menjadi aq lbh kuat dr dulu,aminn.kekadang tu aq t'pikir jawatan yg aq miliki ni menjadi aq lbh serius dgn sblm ini,sampai kekadang tu aq hampir nak naik hangin di dalam kelas disebabkan ada beberapa org yg tak beri kerjasama bila aq sedang cakap sebab bg aq tlg repects bila org lain ckp dan taklah t tanya soalan yg dah dicakap...mungkin mse tu aq penat dgn assigment,test quiz,project prototype n meeting yg b'tubi2.nasib baik aq ada snior2 dan kwn2 yg nasihatkn aq...Alhamdullilah sekarang ni aq lbh pandai berdikari n m'bahagikn masa dgn sebaik yg mungkin InsyaAllah.tapi yg xsronoknye aq xske mereka memandang aq dr segi kedudukn means jwtn yg aq ada cukuplah mereka respect,kerana bg aq kita sama shje tak perlu nak banding2kn sebab dlm kerja or meeting sahaja aq serius tetapi di luar meeting aq sama sahaja mcm dlu yg happening n sempoi2 aje ahak3....

so plezzz be with me like b4 coz aq lbh ske mcm dlu n plezzz respect each other tu jew yg aq minta..tq

Thursday, 28 June 2012

AGM TEXSAS(Textile Society Applied Science)

Assalamualaikum,sebenarnya entry kali ni just nak share kat korg2 smua je.....1 minggu yg lepas ada AGM utk kos kitaorg....so mesti semua org taw pe itu AGM kan???agm ni tuk melantik ahli2 baru dalam kalangan MT2.....Alhamdullilah smua b'jln dgn lancar dan smua MT tlh dilantik dgn jayanya InsyaAllah....tahniah kpd YDP yg baru iaitu naqib,NYDP jannah,S/U balqis & bendahari aku sendiri.seriously aku mmg takut sebenarnya nak pegang jawatan dlm sesuatu kelab atau apa2 shja kerana ia sgt memerlukan komitmen.....sebenarnya kalau boleh mmg aku nak jd exco je coz bg aku itu lbh sronok r hehe~~....mungkin ni suratan takdir utk aku mencuba sesuatu yg baru dlm kehidupan...InsyaAllah aku boleh melakukannya amin.harap2 sgt korg dpt membantu aku & MT2 yg lain coz kami ni org baru & tak pernah  taw pasal MT2 ni.....hampir 2 minggu aku pegang jwtn ni,aku menjadi seorg yg serius kekadang tu pun aku pelik kenapa aku jd mcm tu....kat sini aku nak mintak maaf jika ada org ckp aku sgt lain sblm ni becoz bg aku kerja ni mesti dilakukan dgn betul....betullah kata miss,kita harus mencuba sesuatu yg baru bg menimba pengalaman kerana kita takkan dpt pengalaman ni dgn mudah.....kalau nak ckp pasal menangis tok sah citer la mmg dah byk kali menangis & aku bersyukur ada org membantu aku dlm kerja2 ni........1 hari tu aku ada kol mama n ckp r aku memegang jwtn bla2~~~ & mama cuma pesan 1 je kat aku pandai uruskan masa(masa belajar dgn yg lain).tulah bila part 3 ni rasa pikul 1 legacy yg besar pulak bg menguruskan hala tuju TEXSAS ni.....k r nak tido ni becoz esok ada lab kat S.Alam(every weeks)....hrmmm bila la nak abis lab ni...den dah ponat ni uwaaa~~~

#kpd mereka yg menegur sye dr jauh minta maaf kekadang tu tak perasan sbb mata ni rabun maklomlah spek ni nak kne tambah power hehe

Thursday, 14 June 2012

Solat Berjemaah

Assalamualaikum.....
   entry kali ini nak ckp first time dayana solat berjemaah dgn housemate(47) sama2...kami 4 org(dayana,zira,intan & amilin) solat berjemaah sama.apa yg best nak cite kat sini ialah jarang sekali dapat berjemaah dekat kolej ini lebih2 lg solat sama2 kat dalam rumah.memang bagus la rumah ni coz dorang selalu solat berjemaah sama dan mereka mengajak dayana sekali solat sama.....mmg seronok dpt solat sama2.....dorang ni mmg baik InsyaAllah....harap2 ok dekat rumah ni sampai habis part 3 InsyaAllah........dan  1 more thing dayana dah ada 2-3 org kwn balik sama dr pilah -----> kota tinggi wink2 coz biasanya sampai larkin jew pastu berpecah so tak boring la dlm p'jln balik nanti...hrmmm tak sabarnya nak tunggu cuti raya ni k krekkk2....wink2

Doa Ringkas selepas solat

Assalamualaikum......jom amalkan doa ini bersama2 sgt ringkas....InsyaAllah