Thursday, 28 June 2012

AGM TEXSAS(Textile Society Applied Science)

Assalamualaikum,sebenarnya entry kali ni just nak share kat korg2 smua je.....1 minggu yg lepas ada AGM utk kos kitaorg....so mesti semua org taw pe itu AGM kan???agm ni tuk melantik ahli2 baru dalam kalangan MT2.....Alhamdullilah smua b'jln dgn lancar dan smua MT tlh dilantik dgn jayanya InsyaAllah....tahniah kpd YDP yg baru iaitu naqib,NYDP jannah,S/U balqis & bendahari aku sendiri.seriously aku mmg takut sebenarnya nak pegang jawatan dlm sesuatu kelab atau apa2 shja kerana ia sgt memerlukan komitmen.....sebenarnya kalau boleh mmg aku nak jd exco je coz bg aku itu lbh sronok r hehe~~....mungkin ni suratan takdir utk aku mencuba sesuatu yg baru dlm kehidupan...InsyaAllah aku boleh melakukannya amin.harap2 sgt korg dpt membantu aku & MT2 yg lain coz kami ni org baru & tak pernah  taw pasal MT2 ni.....hampir 2 minggu aku pegang jwtn ni,aku menjadi seorg yg serius kekadang tu pun aku pelik kenapa aku jd mcm tu....kat sini aku nak mintak maaf jika ada org ckp aku sgt lain sblm ni becoz bg aku kerja ni mesti dilakukan dgn betul....betullah kata miss,kita harus mencuba sesuatu yg baru bg menimba pengalaman kerana kita takkan dpt pengalaman ni dgn mudah.....kalau nak ckp pasal menangis tok sah citer la mmg dah byk kali menangis & aku bersyukur ada org membantu aku dlm kerja2 ni........1 hari tu aku ada kol mama n ckp r aku memegang jwtn bla2~~~ & mama cuma pesan 1 je kat aku pandai uruskan masa(masa belajar dgn yg lain).tulah bila part 3 ni rasa pikul 1 legacy yg besar pulak bg menguruskan hala tuju TEXSAS ni.....k r nak tido ni becoz esok ada lab kat S.Alam(every weeks)....hrmmm bila la nak abis lab ni...den dah ponat ni uwaaa~~~

#kpd mereka yg menegur sye dr jauh minta maaf kekadang tu tak perasan sbb mata ni rabun maklomlah spek ni nak kne tambah power hehe

Thursday, 14 June 2012

Solat Berjemaah

Assalamualaikum.....
   entry kali ini nak ckp first time dayana solat berjemaah dgn housemate(47) sama2...kami 4 org(dayana,zira,intan & amilin) solat berjemaah sama.apa yg best nak cite kat sini ialah jarang sekali dapat berjemaah dekat kolej ini lebih2 lg solat sama2 kat dalam rumah.memang bagus la rumah ni coz dorang selalu solat berjemaah sama dan mereka mengajak dayana sekali solat sama.....mmg seronok dpt solat sama2.....dorang ni mmg baik InsyaAllah....harap2 ok dekat rumah ni sampai habis part 3 InsyaAllah........dan  1 more thing dayana dah ada 2-3 org kwn balik sama dr pilah -----> kota tinggi wink2 coz biasanya sampai larkin jew pastu berpecah so tak boring la dlm p'jln balik nanti...hrmmm tak sabarnya nak tunggu cuti raya ni k krekkk2....wink2

Doa Ringkas selepas solat

Assalamualaikum......jom amalkan doa ini bersama2 sgt ringkas....InsyaAllah


Monday, 11 June 2012

PART 3

Assalamualikum arini first day pergi kelas dan awal2 dah ada assigment.wah semangat tollah lecturer bg keje kat kiteorang.sem ni,haha....skang ni aku duduk kolej lagi walaupun duduk bilik besar(RT) aku bersyukur sebab duduk dlm kolej....kali ni umah aku 41,amacam depan tak???huhu~~~ aku tidak keseorangan di bilik besar ni sbb aku ditemani oleh kak senior bilik rumah aku sem lps(47).apa yang best wat masa ni ialah jadual yg sgt syok sbb kelas semua tak full and mcm biasa ada satu hari free iaitu ari jumaat....yahooo~~~leh balik awal2 ari khamis lg dah blah t....hehe....nak bkak skit r pasal rumah 47 ni.....smua budak *budak ker??? krekk2....ok2 sambung semula, smua budak dlm rumah ni baik2 smuanya dan peramah w/pun kekadang tu senyap r gak,bese r mula2 kn hehe...skejap je dah part 3 dah besauuu2 dah tp org slalu ckp budak kecik haishhh.....terima je r bila org ckp kte budak kecik...uwaaaa~~~~.....sem ni aku nak wat lg betul2 nak lupakan semua kenangan pahit mase sem 2 tu bersama kami 3 org je yg taw....ok2 stop about that!wake up dayana!!!! ingat Allah b'sama org2 yg t'aniaya....jgn lupa senyum kat org mcm biasa ok???oraittt!!!! k r nak out sbb ada kerja nak disiapkn......

so show your smile wink2