Wednesday, 21 December 2011

1 hari siapkan lab report phy131

Assalamualaikum entry mlm ni berkaitan & mmg berkait dgn pelajaran...
emm ni lah padahnya kalau buat lab report last2 minute....
Alhamdullilah siap jugak lab report...huhu w/pun just dayana & fatin je yg buat teror tak???*ckp teror ea....kasihan pulak tgk fatin,kerana sanggup tidur kolej semata2 nak bantu saya siapkan lab report yg sepatutnya buat dlm group .yg ada 6 org dlm kumpulan...emm sabar jelah inilah dugaan namanya...nasib baik ada org yg bantu tlg fikirkan sekali hehe....kalau nak harapkan saya & fatin mmg lambat la siapnya lab report ni....mmg dugaan dgn esoknya ada quiz mat138...sampai tertidur fatin nak siapkan lab report ni...so tinggal saya seorang jelah menghabiskan lab report ni dgn 'mereka2 ayat utk di letak dlm lab report ni' haha....esok mesti mengantuk dlm kelas txl200....haishhh!!!
so pengajarannya disini ialah jgn bertangguh kerja!!!tp apa blh buat maklumlah Tan Sri ni asyik busy je(blah la)....haha
so lab report dah siap and tinggal study mat je ni,huhu gembiranya dah siap lab report...
emm makin kurus la saya sem ni *tak payah nak kurus sgt la kannn....ahak3
ok la hari pun sudah larut mlm &saya perlu teruskan perjuangan utk study mat kerana esok ada quiz so 'usaha tiket kejayaan' kalau tiket tu habis maka tak berusahalah namanya tu ye....*ehem2

Sunday, 18 December 2011

PeNatyA.....

        Assalamualaikum.....
entry utk arini just nak share aktiviti(bukan cop aktiviti)ahak3...bkn pe coz dah lama tak udate status kan....ok ni lah 4 hari berturut2 yg berlaku
maklomlah bila dah ada
title Tan Sri ni asyik busy je mcm2 nak kena attend kalau tak attend nanti ckp sombong pulak(ayat poyo)


Tentative utk 15/12/2011-18/12/2011



15/112/2011:ceramah adam & hawa
ceramah ni seriously lari tajuk tp sabor jelah ye...sbb apa yg disampaikan tu ilmu gak

16/12/2011:ceramah imam muda
wah ni mmg best sampai tak cukup tempat sampai ada yg duduk kat luar bs.semangat betollah dorang ni nak dgr ceramah dr imam muda...bagus2 ni lah semangat yg kita mahukan

17/12/2011:majlis penutup C.U.I.T.
maklomlah sm6 juara light,camera.action kan hehe...
so kenalah buat persembahan drama tu utk penutup..
tp apa yg dayana lihat sm6 ni mmg berbakat dlm bidang lakonan coz mse sem lps sm6 juara pentomen
*bukan nak bangga tp nilah bakat yg terpendam dlm diri student2 di blok sm6 ahak3....
  tp dorang mmg sempoilah so saya tak janggal dgn dorang hehe...
  especially kak wani.kak meri,kak dayah(yaya) n kak soleh mmg sportinglah dorang ni semua huhu

18/12/2011:karnival rekreasi rakan muda
sebenarnya dayana diberitahu main game volleyball ni 2 hari yg lps disebabkan ada akak senior yg tak dpt nak join...saya on je kalau org ajak ke arah kebaikan(mention tu)

kenapa saya perlu menyibukkan diri???
kerana saya sudah tiada aktiviti yg nak dibuat(gamaknya la..ahak3) kalau sem lps ada gak setiap malam ari rabu or khamis tu latihan silat sekarang ni dah mcm tak da je dan member plak yg join silat tu dah dok luar so ssh dorang nak dtg latihan....
tp w/pun penat ke,sakit ke dan mcm2 lg la dlm tempoh ni penuh dgn test dan quiz
Alhamdullilah saya berjaya lakukan.maka dgn ini saya tlh menjadi sedikit matang ye haha...

dalam bergembira hati ni sedih gak coz tak dpt balik rumah waa~~~
rindu kat mama.papa & keluarga....sabo je dayana lg bape bln je nak abes sem 2 ni...emm cepat betol masa berlalu,sekejap je dah nak tutup diari utk sem 2 ni...dan sekejap je perkenalan dgn akak2 part 6 terutamanya tak kiralah apa kos sekali pun....i want u olz know something...u olz mmg superbbbb!!!coz dayana rasa tiada gap di antara akak2 semua itu yg penting! apa yg penting?kerjasama!
coming soon
naik je cuti mid sem ni wahhh lg manyak(style seseorang) kerja tu...
mcm2 nak kena anjurkan program so dayana kena pandai bagi2kan masa ye jgn sampai lupa lakukan perkara yg wajib!InsyaAllah kau blh buat dayana!kekalkan pointer 3 and above!or naikkan pointer!

Monday, 12 December 2011

Kagumnya melihat ketabahan seorang kakak/ wanita/perempuan

Sebenarnya saya sgt kagum dengan seorang akak senior ni taw selepas saya membaca blog dia....saya rasa dia sgt tabah & mengharungi pelbagai ujian & dugaan dlm hidupnya.w/pun saya penah menjaga adik2 saya semasa umur saya 12-13 tahun macam tu lah,iaitu semasa mama saya pergi menjaga papa sewaktu papa sakit di KL.lbh kurang 1 bln jugak lah saya terpaksa berdikari & pandai menguruskan adik2,pergi ke sekolah seperti biasa & menguruskan rumah.tetapi adik2 saya membantu & kami membuat kerja besama2 kerana perbezaan umur kita org tak jauh.Sebab itu saya kagum dengan sorang akak ni....alangkah saya di beri tanggungjawab mcm ni pun mcm2 dugaan saya hadapi inikan pula seorang kakak nak menjaga 3(kalau tak silap sayalah) org adiknya & pelajarannya lg.MasyaAllah....kagum betul saya!!!Kak Yatie anda mmg HEBATTT!!!ingin saya menjadi setabah seperti akak...amin.Kak,w/pun baru sem lps saya mengenali akak saya tahu akak seorang yg macam mana sebab itu saya senang bergaul & bergurau dgn akak w/pun kekadang kenakalan saya itu membuat akak t'singgung & berkecil hati maka saya memohon maaf dr akak & kwn2 akak....sebab saya tak ada kakak & saya gembira kerana saya dpt akak senior yg baik2 & sporting.saya berharap perkenalan seorang kakak & adik ni akan berkekalan selamanya......
Ikhlas di lubuk hati saya:Saya kagum dgn akak.w/pun begitu singkat masa berlalu tapi saya harap perkenalan seorang adik & kakak atau apa2 yg akak anggap ni akan berpanjangan....InsyaAllah
*aw akak kahwin jgn lupa jempot saya ye hehe....

Wednesday, 7 December 2011

Hari rabu memang hari yg memenatkan

emm nak wat camne dah hari rabu jadualnya mmg padat gila2 lah dr pukul8-7 nasib baik sem ni dah upgraded sikit sebab gap 2 jam tak macam sem lps gap 1 jam je haishhh sabo jelah sem 1 tu haha...
tp hbu td mmg best lah w/pon penat huhu...sebab dpt jurulatih yg sempoi+tegas....
i like ittt lah....
lg 1 dayana nak share ni...buat pertama kalinya saya dah 4 hari tak minum air bikarbonat teror tak?(ckp la teror ea)
bagus2 itu 1 permulaan yg baik utk amalkan gaya hidup yg sihat ye Dayana a.k.a Dee a.k.a YANA haha
dah mcm2 nama dorg panggil nasib baik tak panggil yg bukan2 aw tak,nak kena slap lah tu.....*garang ni(dgn muka yg serius).haha...ok la saya nak sambong buat assigment ni...huhu...
                                 Salam *_*

Friday, 2 December 2011

Senior sendiri pon tak kenal ke?

haishhh....mane la dayana tahu tu akak senior kita coz tak penah jumpa kot....hehe
tp mmg sengal la senior sendiri pon tak kenal padahal 1 rumah!
pe seyhhh.....bkn slh saya sorang*nak menegakkan keadilan la ni hehe
betol la coz dorang tak penah tanya pon dayana kos ape pastu mulalah dorang wat kesimpulan sendiri & mulalah dorang kata 'la budak tekstil jugak ke ingatkan dip sains'
takpe2 dah biasa dorg ckp mcm tu..sabo jelah ye dayana...taw la selalu nampak saya dengan budak sains je tp agak2 la saya budak TEXTILE TECHNOLOGY ye...bkn apa coz ssh nak dpt notes nanti...ye la asyik tersilap je huhu....
haishhh senior sendiri pon tak kenal ke ish3....hehe
nasib baik jumpa kak faz n furious haha kalau tak sampai bila la nak taw ada senior tekstil dlm rumah...huhu
yg bestnya balik je rumah je terus dpt buku & nota2 tu yg untungnya kalau ada senior dlm rumah ni tak yah nak g kolej lain mintak nota *nampak kat situ malasnya nak g ambil nota ye..bkn malas tp fhm2 jelah ye kalau dah duduk tingkat atas ni ssh sikit ahak3....
pe2 pon 10's kat kak emy & kak pa-ien coz bg pinjam notes u olz kan huhu...
& 10's kerana kak pa-ien selalu bg nasihat utk saya seperti akak2 yg lain yg pernah beri nasihat kpd saya
10's agains from me to u olz akak2 semua tak kira diploma apa pon....
bak kata pepatah kawan biar beribu2 tp setia pd yg satu *cewah ayat skema gila hehe
eh betol ea apa yg saya katakan ni coz saya tak nak dilabelkan sebagai budak yg sombong cukup2 la masa form 4&5 sains dulu tu dah dilabelkan sebegitu dayana tak suka coz bila brjalan kalau buat apa2 masa tu mesti dorg asyik ckp yg bukan2....hasihh sabo jelah time tu....so dayana tak mahu macam tu tp tuk info semua dr dulu saya mmg berkawan dengan semua tp sorry la saya bknnya ingat nama semua org...tp kalau tgk muka kenallah ye....saya tegaskan saya tak sombong so berkawan je dengan saya baru tahu siapa saya
*don't judge the book by it's cover okayy...u olz must remember that!!!huhu
sebab siapa dah kenal dayana dorang tahu saya macam mana & tak menafkan kepala saya mmg gila2 coz saya berkawan dengan semua org tiada batasan umur & bangsa...dan bemacam2 org saya dah kenal  so be friends with me InsyaAllah kita akan lebih mengenali dan bersama2 ke jalan yg benar....amin


Tukar Topik...
emm bila nak tgk wayang cerita ombak rindu ni coz dorang kata best jugak la cerita tu...
haishhh bikin org semakin nak tgk plak ni....
sabo2 ye dayana masanya akan tiba yeahhh!!!*tp bila lah masanya tu ea hehe.....
untungla ada org yg dah tgk kan.....
to kak nun,kak am &kak syaz tahniah ye kerana anda tlh berjaya menembusi pawagam tu....haha
special tu kak nun & kak am bilanya nak bawa saya makan kepci ni....huhu