Saturday, 8 December 2012

PART 4

Assalamualaikum
Sedar tak sedar dah part 4 dah kat kamus pilah ni kekadang tu mcm tak percaya pun ada coz asyik tersaul je ckp diri ni part 3 hehe....Allahuakhbar macam2 dugaan dan cabaran yang telah dilalui sepanjang hampir dua tahun belajar disini. Sebenarnya baru hari ini ada masa nak tulis blog sbb sebelum ni asyik sibuk menyibukkan diri dgn pelbagai aktiviti(part 3). Apabila semester 4 bermula maka semester senior laa bg kami warga textile, maklomlaa kami mne laa ad part 5 kn3....tapi ape2 pun senior ke junior ke saya tetap saya ^__< tak perlu nak bangga sgt laa jd senior ni lg buat org myampah adela kan...hehe
InsyaAllah sem ni kami part 4 akan handle dinner utk TEXSAS....InsyaAllah kami blh lakukannya w/pun kami masih muda utk membuat event yg besar ini. Alhamdulillah sem ni dpt kolej lg w/pun dpt rt n still lg dpt rumah n housemate yg sama sm6 4142(RT). Bg dayana best duduk rt taw sbb kita blh say hello ngan org yg lalu kat rt ni maklomlaa org kata saya ni peramah...betul ke???hee~~
bg saya peramah itu perlu sbb kalau tak betegur sape tak de life laa kalau mcm tu ye tak???tp 1 nak ckp org kata saya mudah rapat ngan orang???hrmmm let me think abou it~~~~~

                   InsyaAllah sem ni akan menjadi sem yg mengembirakan utk saya kerana tak mahu ada kesedihan yg melampau lg yg menyebabkan saya down seperti sem 2 tu........ok2 stop it!kita tukar topik lain ok......InsyaAllah tinggal 2 semester je kat pilah ni b4 pergi  praktikal part 6 nanti...after that blh laa sambung degree or cari kerja ke kan...InsyaAllah semoga dipermudahkan urusan dayana :)
                 
cc: congratulation to all graduated especially batch 1 from UiTMNS...InsyaAllah one day i will be like them....

Saturday, 28 July 2012

Ramdhan ke-2 di kampus UiTM(beting)

Assalamualaikum
InsyaAllah hari ini dah 8 ramadhan 1433 hijrah.w/pun suasana berpuasa sgt berlainan masa part 1 aq disini tetapi aq tetap gembira kerana 2 kali aq dan kwn textiler yg lain akan b'buka puasa di dalam bas.....mmg seronok pergi lab s.alam w/pun dlm bln puasa kerana itu tidak menjadi penghalang bg kami w/pun 6.30 pg kami kne b'tolak dr beting dan balik ke beting smula sni dlm pukul 9 lbh-10 mcm tu.....sebenarnya ada kegusaran dlm hati aq dan aq pon tak tahu kenapa adakah kerana jawatan yg aq pegang sekarang ni???Ya Allah biarlah bln puasa ini menjadi aq lbh kuat dr dulu,aminn.kekadang tu aq t'pikir jawatan yg aq miliki ni menjadi aq lbh serius dgn sblm ini,sampai kekadang tu aq hampir nak naik hangin di dalam kelas disebabkan ada beberapa org yg tak beri kerjasama bila aq sedang cakap sebab bg aq tlg repects bila org lain ckp dan taklah t tanya soalan yg dah dicakap...mungkin mse tu aq penat dgn assigment,test quiz,project prototype n meeting yg b'tubi2.nasib baik aq ada snior2 dan kwn2 yg nasihatkn aq...Alhamdullilah sekarang ni aq lbh pandai berdikari n m'bahagikn masa dgn sebaik yg mungkin InsyaAllah.tapi yg xsronoknye aq xske mereka memandang aq dr segi kedudukn means jwtn yg aq ada cukuplah mereka respect,kerana bg aq kita sama shje tak perlu nak banding2kn sebab dlm kerja or meeting sahaja aq serius tetapi di luar meeting aq sama sahaja mcm dlu yg happening n sempoi2 aje ahak3....

so plezzz be with me like b4 coz aq lbh ske mcm dlu n plezzz respect each other tu jew yg aq minta..tq

Thursday, 28 June 2012

AGM TEXSAS(Textile Society Applied Science)

Assalamualaikum,sebenarnya entry kali ni just nak share kat korg2 smua je.....1 minggu yg lepas ada AGM utk kos kitaorg....so mesti semua org taw pe itu AGM kan???agm ni tuk melantik ahli2 baru dalam kalangan MT2.....Alhamdullilah smua b'jln dgn lancar dan smua MT tlh dilantik dgn jayanya InsyaAllah....tahniah kpd YDP yg baru iaitu naqib,NYDP jannah,S/U balqis & bendahari aku sendiri.seriously aku mmg takut sebenarnya nak pegang jawatan dlm sesuatu kelab atau apa2 shja kerana ia sgt memerlukan komitmen.....sebenarnya kalau boleh mmg aku nak jd exco je coz bg aku itu lbh sronok r hehe~~....mungkin ni suratan takdir utk aku mencuba sesuatu yg baru dlm kehidupan...InsyaAllah aku boleh melakukannya amin.harap2 sgt korg dpt membantu aku & MT2 yg lain coz kami ni org baru & tak pernah  taw pasal MT2 ni.....hampir 2 minggu aku pegang jwtn ni,aku menjadi seorg yg serius kekadang tu pun aku pelik kenapa aku jd mcm tu....kat sini aku nak mintak maaf jika ada org ckp aku sgt lain sblm ni becoz bg aku kerja ni mesti dilakukan dgn betul....betullah kata miss,kita harus mencuba sesuatu yg baru bg menimba pengalaman kerana kita takkan dpt pengalaman ni dgn mudah.....kalau nak ckp pasal menangis tok sah citer la mmg dah byk kali menangis & aku bersyukur ada org membantu aku dlm kerja2 ni........1 hari tu aku ada kol mama n ckp r aku memegang jwtn bla2~~~ & mama cuma pesan 1 je kat aku pandai uruskan masa(masa belajar dgn yg lain).tulah bila part 3 ni rasa pikul 1 legacy yg besar pulak bg menguruskan hala tuju TEXSAS ni.....k r nak tido ni becoz esok ada lab kat S.Alam(every weeks)....hrmmm bila la nak abis lab ni...den dah ponat ni uwaaa~~~

#kpd mereka yg menegur sye dr jauh minta maaf kekadang tu tak perasan sbb mata ni rabun maklomlah spek ni nak kne tambah power hehe

Thursday, 14 June 2012

Solat Berjemaah

Assalamualaikum.....
   entry kali ini nak ckp first time dayana solat berjemaah dgn housemate(47) sama2...kami 4 org(dayana,zira,intan & amilin) solat berjemaah sama.apa yg best nak cite kat sini ialah jarang sekali dapat berjemaah dekat kolej ini lebih2 lg solat sama2 kat dalam rumah.memang bagus la rumah ni coz dorang selalu solat berjemaah sama dan mereka mengajak dayana sekali solat sama.....mmg seronok dpt solat sama2.....dorang ni mmg baik InsyaAllah....harap2 ok dekat rumah ni sampai habis part 3 InsyaAllah........dan  1 more thing dayana dah ada 2-3 org kwn balik sama dr pilah -----> kota tinggi wink2 coz biasanya sampai larkin jew pastu berpecah so tak boring la dlm p'jln balik nanti...hrmmm tak sabarnya nak tunggu cuti raya ni k krekkk2....wink2

Doa Ringkas selepas solat

Assalamualaikum......jom amalkan doa ini bersama2 sgt ringkas....InsyaAllah


Monday, 11 June 2012

PART 3

Assalamualikum arini first day pergi kelas dan awal2 dah ada assigment.wah semangat tollah lecturer bg keje kat kiteorang.sem ni,haha....skang ni aku duduk kolej lagi walaupun duduk bilik besar(RT) aku bersyukur sebab duduk dlm kolej....kali ni umah aku 41,amacam depan tak???huhu~~~ aku tidak keseorangan di bilik besar ni sbb aku ditemani oleh kak senior bilik rumah aku sem lps(47).apa yang best wat masa ni ialah jadual yg sgt syok sbb kelas semua tak full and mcm biasa ada satu hari free iaitu ari jumaat....yahooo~~~leh balik awal2 ari khamis lg dah blah t....hehe....nak bkak skit r pasal rumah 47 ni.....smua budak *budak ker??? krekk2....ok2 sambung semula, smua budak dlm rumah ni baik2 smuanya dan peramah w/pun kekadang tu senyap r gak,bese r mula2 kn hehe...skejap je dah part 3 dah besauuu2 dah tp org slalu ckp budak kecik haishhh.....terima je r bila org ckp kte budak kecik...uwaaaa~~~~.....sem ni aku nak wat lg betul2 nak lupakan semua kenangan pahit mase sem 2 tu bersama kami 3 org je yg taw....ok2 stop about that!wake up dayana!!!! ingat Allah b'sama org2 yg t'aniaya....jgn lupa senyum kat org mcm biasa ok???oraittt!!!! k r nak out sbb ada kerja nak disiapkn......

so show your smile wink2

Wednesday, 25 April 2012

TRUE FRIEND


friends gives your smile
but true friends gives u happiness

friends will lie about you
but true friends won't tell your weakness

friends knives your back
but true friends will slog your face

thousand friends come when u happy
but true friends comes when u cry

friends comes when he need u
but true friends comes when u need him

friends leaves when everybody does
but true friends comes when everybody does

friends comes n leaves
but true friends is yours forever

~V~

Friday, 6 April 2012

Tak Tahu Nak Kata Apa

Assalamualaikum
serius harini tak tahu nak ckp ape tetibe plak rindu kat adik yg bongsu.maklomlah dia sekolah asrama so jarang la balik rumah....kadang2 tu time dia balik si aku ni plak tak balik2.dah bape bln tak jumpa si bongsu sorang ni & congrat dah dpt lesen P t leh slalu bwak bigbos ronda2 nek moto.bila la akak hang sorg ni nak amek lesen moto haishhh hihi....Alhamdullilah aku dapat jumpa papa sebelum dia masuk kerja semula kalau tak susah nak jumpa papa maklomlah busy.cuti aku 2 bln ni tak tahu nak buat ape ingatkan nak kerja buat sementara waktu tapi papa pulak tak bg so duduklah aku kat umah membantu mama & adik aku yg baru lepasan spm Alhamdullilah dia dpt 3A...w/pun aku taw dia sedih tak dpt seperti yg dia mahukan tp aku memberi semangat kpd dia bersyukur dgn apa yg kita dpt sesungguhnya Allah tlh menentukan apa yg t'baik buat kita InsyaAllah.hmmm.....lama betul tak update blog ni coz busy dgn mcm2 program....sori ye blogku ahak3~~.abes sudah sem 2 yg penuh kegilaan haha...tunggu pulak result exam 27 april ni slps taw aku dpt dok kolej sem dpn wee~~~ xperlu cari rumah huhu
aku sangat menunggu minggu hdpn InsyaAllah smua hal b'jln dgn lancar amin.k nite assalamualaikum & sweetdream  (◕‿◕) 


I my Family

Thursday, 29 March 2012

Last PAper ESok !!!

Assalamualaikum esok adalah paper t'akhir tuk sem 2 yg penuh pancaroba ni iaitu paper txl200...harap2 dapat wat yang terbaik tuk paper ni yeahhh...smlm sorg snior dtg bilik...w/pun kami dah tak serumah tp dia selalu betegur sapa dgn YANA hehe.....nak ucapkan kat dia slamat sambung blajar ke degree & kenangan kita dekat rumah dulu still lg dlm ingatan w/pun lappy dah rosak n abes gambar2 dlm lappy xblh tgk waa~~~. pd akak InsyaAllah aw ad rezeki sampailah sye kat umah akak tu n akak pon aw ad mse dtglah ke rumah sye...t rindulah sye kat akak n xleh nak kacau akak lg n lepak kat rumah sob...sob...sob... ok stop about that coz nak sambung balik study txl200 InsyaAllah aku bolleh buat!!!

Saturday, 11 February 2012

First time jejak???

Assalamualaikum

memang penat sgt2 hari ni.mmg patutlah apa yg senior2 ckp mmg penat kalau pergi ulang-alik dr uitm beting-shah alam ni...fiuuhhh!!! nasib baiklah time ni kita org buat lab 1m inggu terus kat sini.sekurang-kurangnya taklah penat sgt tp ade plak test kat sini...sabo jelah dah namanya pon student kan???kenalah terima seadanya andai itu takdirnya(ayat sedih je)...

ok2 kita b'balik kpd entry kita ini...actualy buah berry dayana first time jejak kat uitm shah alam ni..penat mmg penat tp dah mcm p holiday pon ad haha~~~*ok tu tak lawak
so peluang adanya lab kat sini dpt gak merasa uitm ni sebelum menyambung lagi pelajaran saya dlm pringkat degree kat sini,InsyaAllah t'capai ape yg saya inginkan amin.sampai je kat sini mmg t'kesima seketika kerana fakultinya besau2 belaka.kami disambut baik & mesra dgn senior2 diploma disini.after maghrib kami dibawa oleh senior2 disni pergi ronda2 area fakulti.ini serius mmg jau, kalaulah 1 bln b'jln kaki dr kolej ke fakulti mmg kuruslah so kpd yg ingin menguruskan bdn tu marilah sambung belajar kat sini haha~~~*ok mmg tak lawak
oklah InsyaAllah esok kita org nak pergi jn2 kat area2 shah alam ni maklomlah lab we olz tak start lg hehe plus nak m'habiskan baucer we olz yg tak t'habis2 ni coz busy akhir2 ini....to our senior2 tu good luck for your lab hihi....ok mata pon dah mgantuk nak tidurrr...Wassalam

Wednesday, 8 February 2012

Alhamdullilah

Assalamualaikum
entry kali ini just nak share dgn awak2 semua gembiranya hati saya ni kerana selepas je balik dr cuti 4 hari di rumah tu terus je gembira w/pun penat dgn test,quiz,assigment & meeting2 yg tak habis2 haha~~~
Alhamdullilah dgn adanya kawan2 & akak2 senior disini mmg hilanglah rasa penat tu semua....sem 2 ni byk mengajar saya siapa kawan siapa lawan(emo skit) tp tak pe saya gembira sgt2 InsyaAllah kegembiraan ini takkan menjadi kesedihan kpd saya lagi kerana saya tak mahu menjadi sedih buat kali kedua kerana hal2 seperti ini...emm  skejap je masa berlalu sabtu ni je dah kena pergi lab kat shah alam mmg penat wooo plus test skali kat sne maklomlah complete packagelah katakan sambil buat experiment sambil tulah buat test...mmg brasaplah kepalaku ini ahak3....ok lah ye nak sambung study lg.....

to kak yati,kak amira,kak uda &akak2 n member2 yg len(sowi xdpt nak tulis nama semua aw nak tulis mmg penuh la 1 ni hehe) terima kasih kerana baik & sudi bkawan dgn sye w/pun kekadang tu sye bsikap annoyying kn hehe jauh didalam lubuk hati saya sgt ske bkawan dgn awak2 semua..
mamaaaaa jgn risau kerana anak mama ni dah besauuu kerana dia dah bkawan dgn org2 besauuu huhu.InsyaAllah Allah akan menjaga anak mama ini amin.
I love u all (◕‿◕) 

Saturday, 21 January 2012

Bunga Sakura di Jepun

Assalamualaikum
entry kali ni sebenarnya nak ckp pasal hati ini sgt2 b'bunga2 seperti bunga sakura di jepun tu.....huhu
bukannya apa sebab dah lama tak jumpa my beloved family.....so tak slhkn aw hepi sgt2...of course lah kan sebab that's my family.....cepatlah ari isnin tak sabar nak peluk mama ni....weee~~~ emm start masuk kampus bln 20.11.2011 sampai arini(21.1.2012) kirenye 67 hari dayana tak jumpa mama ni,maunya tak rindu???konfom2lah rindu beb!!! siyesss punye tak sabar nak jumpa mama....lantaklah nak ckp anak mak or what ever...yg penting what do I care about that?!*jahat tak haha~~~ jgn ckp saya jahat just nakal jew ahak3....tp sblm nak out ni




tgklah hati saya yg b'bunga2 ni weee~~~~
 
               
             

Thursday, 19 January 2012

Best Friend Till Jannah



myentuh perasaan betul video ni....so tak kira kita ada kwn baru ke ape,kwn lama jgn dilupakan kerana mereka lbh lama dulu kenal kita b'banding kwn baru & byk kenangan kita dgn dorang semua...
tgk video ni t'egt zmn sekolah dlu...
lagu ni pulak skali dgr mcm penah dgr(sori ayat tunggang kuda ahak3) rupa2nya ada kat hp,patutlah mcm penah dgr lagu ni hehe~~~
so show your smile to all your friends & Be Best Friend Till Jannah...InsyaAllah....amin.

Saturday, 14 January 2012

tak taw tajuk ape ea.....

Assalamualaikum....
emm lma gak x update blog ni.sorrylah sbb busy dgn meeting2,quiz & test.w/pun dah tgh2 mlm update ni still lg ada benda yg nak di ceritakan huhu...dayana b'balik kpd tajuk asal ye sbenrnya tak taw nak letak tajuk ape....hehe
emm...entahlah tetibe je teringat sem lps.maybe lama tak balik rumah & jumpa dgn mama,papa n adik2 mcm nak nangis je sbb dah lama tak balik rumah waa~~.mama papa leher along ni jadi bengkak semula la,padahal dah lama tak bengkak....nak kata minum minuman b'ais & bikarbonat tak de lah pulak...sshnya nak makan kalau dah sakit tekak ni ea...cepatlah sembuh sblm pergi lwtn ke kilang ari selasa ni....tak syokklah kalau p tp sakit2 camni..sob...sob...
smlm p umah kak yatie tp b4 tu lepak2 kat bilik ex-housemate,hawa, tak byklah kami b'borak sbb dayana tak berapa sihat kot...pastu p bilik kak yaite.mcm2 movielah saya amek dr kak yatie,tak tawlah next sem camne aw tak de kak yatie,coz tak leh  la nak amek movie2 tu semua,b'gurau2 sambil mgenakan haha~~~ sbb senang nak b'komunikasi dgn kak yatie n the gang ni...betul aw tak p'caya p terjah bilik dorang2 semua tu....hehe
ok2 b'balik kpd entry,aw nak dibandingkan gn sem lps,sem lps lg sempoi2 b'banding sem ni maybe dah besauu agaknya so pelajaran pun semakin besauulah ni ahak3...baru sekarang terasa dekat kampus k.pilah ni mcm mana sbb blh dikatakan 95% semua kena cari sendiri utk sem ni b'banding sem lps coz sem lps ada gak lecture2 bg notes2 tu semua...bestnya kalau dpt lg mcm sem lps tu...tak dpt bygkan sem dpn mcm mana setelah senior2 kami melepaskan jawatan2 yg ada kerana ingin tumpukan sem akhir dorang sblm p praktikal waa~~~ mmg m'cabar mental & fizikal lah ni coz alangkah ada senior pun kami semua dah tak berapa nak t'urus program apetah lg kalau tak da senior???harap2 dorang still lg nak bantu w/pun  dorang dah tak pegang jawatan lg...serius saya mahukan seml 1 tuuuu yg sempoi2

***Ya-Allah sembuhkanlah penyakit hambamu ini kerana banyak perkara yg hambamu ini perlu settlekan utk m'jayakan byk program utk dip kami plusss dgn test,quiz,assigment harap dayana dapat lakukan dgn cemerlang! InsyaAllah..amin. to all my freinds doakan perkara baik utk dayana & kwn2...

Sunday, 8 January 2012

Rindunya & rungsing+++

   Assalamualaikum
entry kali ni adalah pasal silat! & diselitkan jugak perasaan ni  waaa~~....... lamanya dah tak p silat...rindu nak bersilat ngan budak2 silat.emm mana taknya asyik busy je sampai tak da masa nak p silat sampai sekarang punya badan pon dah tak berapa nak kocik dah haha....hatoyaii agak dpt x p silat lg...cian kat member2 silat coz slalu je inform pasal silat tp slalu je balas msj ckp busy....haishhhhh kenapalah dgn dayana ni!!!...ase mcm kehilangan something tp tak sure lah ape dia emmm....tp dayana ase mcm dah kehilangan siapa diri Dayana yg sebenarnya la plak.. cepat dayana cari dirimu tu yg sebenarnya jgn disebabkan 1 hal yg 'ini' buatkan kau rasa lemah & tak tentu arah!ingat kwn yg baik takkan tipu & perbodohkan kau demi kepentingan diri dia sendiri!.....tp tak sampai hati plak nak buat selamba je kat dia tu...emm betollah apa yg member dayana ckp aku ni terlalu baik ke sampai org buat kat diri kau mcm ni pun still nak baik dgn dia....dayana bukan apa,mcm tak syokklah gaduh2 n main tarik muka 1400 tuh! lg pun siapalah kita nak menghukum dia biarlah dia sedar akan parbuatan dia tu salah....tp dayana takkan sesekali putuskan persahabatan melainkan dia or sesiapa yg memutuskan tali persahabatan itu bg saya kwn ni di ibaratkan kwn kedua kita utk meluahkan perasaan selain ibu kita....
tp andai kata dayana buat selamba agak2 apa akan terjadi?mesti lbh memburukkan keadaan kan,that's y dayana tak suka mcm itu,tp perasaan sakit ni tak hilang lg tp tak blh nak buat selamba kalau jumpa dia...
Ya Allah kau kuatkanlah diri hambamu ni utk menghabiskan sem 2 ni dgn tenang kerana hambamu terasa sgtlah lemah utk menghadapinya...1 yg dayana dah berjaya belajar ialah senyum!! & cuba mengembirakan hati,w/pun penat ke ada masalah ke or apa2 jew...ini betul coz bila kita ada masalah bila kita senyum dan wat lawak kat kwn2 dorg akan ketawa secara tidak langsung kita akan turut ketawa...InsyaAllah cara ni membantu kalau tak berjaya c me ok...ingat!tak da hal dlm dunia ni yg tak blh diselesaikan!
so mulai dr saat ini dayana kau kena kuatkan diri kau kerana ini baru sem 2 byk lg dugaan yg akan kau tempuh sepanjang keberadaan kau di uitm k.pilah ni....ni baru berapa percent je byk lg yg akan kau tempuhi...dayana kau mesti contohi 'seseorang itu' tu tgk ketabahan dia! jgn mudah mengalah! fahamm!!! yeahh akan do it!!! InsyaAllah


credit to kak yatie & kak lela: sorry kat akak berdua kerana selalu msj mintak pendapat & meluahkan perasaan harap kak yatie & kak lela tak marah kat saya ye....
waa~~~ i need someone to cuddle/hug

Tuesday, 3 January 2012

tak sabarnya nak tunggu bln 3 ni weee~~~

Assalamualaikum.....
w/pun dayana tak bercuti di rumah tp 1 pengalaman yg best ialah dpt bercuti di Kem Tentera di Terendak Melaka...huhu...tu yg syokk!!!dekat situ baru kita tahu macam mana rejimen2 askar kena regging w/pun dah pukul 11,12 mlm dgn cuaca yg sejuk meresap ke tulang.ini yg membuatkan saya suka kpd sesuatu yg adventure.tp pada mlm tahun baru tu dayana jln2 dengan kakak sepupu & suami kat tg.puteri or tg.bidara kat melaka tu*aw tak silaplah.yg tak blh blahnya tu suami kakak sepupu ckp kat dayana 'along nanti dah habis belajar nak kerja apa?' tak sempat nak jwb je terus abg mizi n kak nim saya ckp 'jd cikgulah tak yah lah jd polis ke askar ke,ataupun kastam' .emm cam taw2 je saya ni nak jd kastam(dlm hati).dgn wajah yg polos ni pun bukak lah mulut 'ala along tak kisah lah kerja apa janji halal & dpt bantu keluarga tu yg penting' tp sebenarnya keinginan nak jd kastam tu lg kuat berbanding jd cikgu...tp kalau saya jd cikgu pon bolleh hehe....
ok2 lari tajuk jap kita balik ke entry kali ini ye hehe....entry ni lain sikit ye lah tetibe jer  nak bln 3...mna pbln 1,2 tak da ka?hehe...bkn tak da sje jew nak bln 3 kerana nak menunjukkan aku ni dah semakin dewasa huhu*eh gembira pulak...hehe~~ & nak menghabiskan sem2 yg penuh dgn cabaran tuuu~~~~
ala bukan apa saja je nak mengingatkan diri kita ni dah dewasa bukan budak2 lg jap2 sape ckp dayana dah dewasa?di mata mama & papa along tetap budak kecik *itulah perasaan ibubapa sebenarnya,anak2 tetap kecik di mata mereka w/pun dah besauuu.tp dlm kedewasaan ini macam2 perkara berlaku dalam diri yg menjadi pengajaran terhadap diri sendiri.saya selalu minta org beri pandangan terhadap diri kita kerana org nampak apa yg ada pd diri kita berbanding diri sendiri....tp kekadang tu org selalu mengambil kesempatan terhadap kebaikan org lain kenapa ea?tak boleh ke jgn hancurkan kepercayaan terhadap kawan?perlu ke mengejar impian diri sendiri dengan menghampakan perasaan kawan sendiri?dayana bukan apa kita ni duduk kat kamapus ni kenalah saling bantu membantu antara 1 sama lain kerana keluarga kita jauhhhh yg ada dekat sini hanyalah kawan2 seperjuangan dgn kita.'Just imagine the world without textile' apa yg akan terjadi?*promote skejap ahak3.....hah macam tu jugak kalau tiada kawan kat kampus macam mana kita nak belajar takkan nak belajar sorang2 kot.kalau macam tu baik tak yah ada study group pastu kalau belajar sorang2,faham pon sorang2,abes tu kalau tak faham pon sorang2 la jwbnya .nak macam tu ke?*sorrylah emo sekejap.....tp inilah hakikatnya,bila kita senang ramai je kwn yg dtg kat kita kekadang tu sampai kita terlupa kwn kita yg lain..tp bila kawan tu ssh tahu pulak dia cari kita...haishhh!ni yg nak marah nih..sebab tu ada org kata:
kata nenek
kawan umpama lebah
ada madu,ianya muncul
kata ibu
kawan bagai kumbanghabis madu terbang lah
kata AYAH
kawan umpama merpati
disiul ta mungkin menghampiri
ditabur makanan beribu berhimpit
kata orang
kawan suka mudah di cari
kawan duka satu dalam berjuta
kawan sejati membawa kebahagiaan
hakikatnya
antara seribu kawan
siapa yag sudi
mengutip batu permata
dan siapa yang sanggup bersama
MEREMPUH KARAM DI LAUTAN .

*renung2kanlah ye.....

###tp percayalah duit blh dicari tp persahabatan di ibaratkan sebagai mutiara di dasar lautan yg sukar ditemui kalau ada pon hanyalah manik2 yg dijadikan rantai utk perhiasan di leher kalau di pajak gadai pon tak da nilainya kalau dibandingkan dgn mutiara oleh itu jagalah persahabatan anda kerana perkenalan yg singkat ini tidak akan berpanjangan.lg 1,ingatlah kwn yg baik tak akan ajar kita menipu atau ikut je apa yg kita buat padahal dia tahu benda tu salah tp kwn yg baik akan selalu marah or  tegur kita w/pun kekadang itu tegurannya agak panas ye disitu hehe....saya minta maaf jika berlaku kekasaran ayat di atas bukan saya hendak memandai2 nasihatkan org ini jugak sbagai peringatan utk diri saya,tp itulah reliti hidup dgn usia saya yg semakin meningkat dewasa ni macam dugaan yg saya perlu tempuhi sebab tu org ckp dgn kedewasaan ni yg mematangkan diri kita sebab kita akan rasa 
realities of life ialah semasa kita dewasa sebelum kita melangkah ke alam perkahwinan.