Wednesday, 21 December 2011

1 hari siapkan lab report phy131

Assalamualaikum entry mlm ni berkaitan & mmg berkait dgn pelajaran...
emm ni lah padahnya kalau buat lab report last2 minute....
Alhamdullilah siap jugak lab report...huhu w/pun just dayana & fatin je yg buat teror tak???*ckp teror ea....kasihan pulak tgk fatin,kerana sanggup tidur kolej semata2 nak bantu saya siapkan lab report yg sepatutnya buat dlm group .yg ada 6 org dlm kumpulan...emm sabar jelah inilah dugaan namanya...nasib baik ada org yg bantu tlg fikirkan sekali hehe....kalau nak harapkan saya & fatin mmg lambat la siapnya lab report ni....mmg dugaan dgn esoknya ada quiz mat138...sampai tertidur fatin nak siapkan lab report ni...so tinggal saya seorang jelah menghabiskan lab report ni dgn 'mereka2 ayat utk di letak dlm lab report ni' haha....esok mesti mengantuk dlm kelas txl200....haishhh!!!
so pengajarannya disini ialah jgn bertangguh kerja!!!tp apa blh buat maklumlah Tan Sri ni asyik busy je(blah la)....haha
so lab report dah siap and tinggal study mat je ni,huhu gembiranya dah siap lab report...
emm makin kurus la saya sem ni *tak payah nak kurus sgt la kannn....ahak3
ok la hari pun sudah larut mlm &saya perlu teruskan perjuangan utk study mat kerana esok ada quiz so 'usaha tiket kejayaan' kalau tiket tu habis maka tak berusahalah namanya tu ye....*ehem2

Sunday, 18 December 2011

PeNatyA.....

        Assalamualaikum.....
entry utk arini just nak share aktiviti(bukan cop aktiviti)ahak3...bkn pe coz dah lama tak udate status kan....ok ni lah 4 hari berturut2 yg berlaku
maklomlah bila dah ada
title Tan Sri ni asyik busy je mcm2 nak kena attend kalau tak attend nanti ckp sombong pulak(ayat poyo)


Tentative utk 15/12/2011-18/12/2011



15/112/2011:ceramah adam & hawa
ceramah ni seriously lari tajuk tp sabor jelah ye...sbb apa yg disampaikan tu ilmu gak

16/12/2011:ceramah imam muda
wah ni mmg best sampai tak cukup tempat sampai ada yg duduk kat luar bs.semangat betollah dorang ni nak dgr ceramah dr imam muda...bagus2 ni lah semangat yg kita mahukan

17/12/2011:majlis penutup C.U.I.T.
maklomlah sm6 juara light,camera.action kan hehe...
so kenalah buat persembahan drama tu utk penutup..
tp apa yg dayana lihat sm6 ni mmg berbakat dlm bidang lakonan coz mse sem lps sm6 juara pentomen
*bukan nak bangga tp nilah bakat yg terpendam dlm diri student2 di blok sm6 ahak3....
  tp dorang mmg sempoilah so saya tak janggal dgn dorang hehe...
  especially kak wani.kak meri,kak dayah(yaya) n kak soleh mmg sportinglah dorang ni semua huhu

18/12/2011:karnival rekreasi rakan muda
sebenarnya dayana diberitahu main game volleyball ni 2 hari yg lps disebabkan ada akak senior yg tak dpt nak join...saya on je kalau org ajak ke arah kebaikan(mention tu)

kenapa saya perlu menyibukkan diri???
kerana saya sudah tiada aktiviti yg nak dibuat(gamaknya la..ahak3) kalau sem lps ada gak setiap malam ari rabu or khamis tu latihan silat sekarang ni dah mcm tak da je dan member plak yg join silat tu dah dok luar so ssh dorang nak dtg latihan....
tp w/pun penat ke,sakit ke dan mcm2 lg la dlm tempoh ni penuh dgn test dan quiz
Alhamdullilah saya berjaya lakukan.maka dgn ini saya tlh menjadi sedikit matang ye haha...

dalam bergembira hati ni sedih gak coz tak dpt balik rumah waa~~~
rindu kat mama.papa & keluarga....sabo je dayana lg bape bln je nak abes sem 2 ni...emm cepat betol masa berlalu,sekejap je dah nak tutup diari utk sem 2 ni...dan sekejap je perkenalan dgn akak2 part 6 terutamanya tak kiralah apa kos sekali pun....i want u olz know something...u olz mmg superbbbb!!!coz dayana rasa tiada gap di antara akak2 semua itu yg penting! apa yg penting?kerjasama!
coming soon
naik je cuti mid sem ni wahhh lg manyak(style seseorang) kerja tu...
mcm2 nak kena anjurkan program so dayana kena pandai bagi2kan masa ye jgn sampai lupa lakukan perkara yg wajib!InsyaAllah kau blh buat dayana!kekalkan pointer 3 and above!or naikkan pointer!

Monday, 12 December 2011

Kagumnya melihat ketabahan seorang kakak/ wanita/perempuan

Sebenarnya saya sgt kagum dengan seorang akak senior ni taw selepas saya membaca blog dia....saya rasa dia sgt tabah & mengharungi pelbagai ujian & dugaan dlm hidupnya.w/pun saya penah menjaga adik2 saya semasa umur saya 12-13 tahun macam tu lah,iaitu semasa mama saya pergi menjaga papa sewaktu papa sakit di KL.lbh kurang 1 bln jugak lah saya terpaksa berdikari & pandai menguruskan adik2,pergi ke sekolah seperti biasa & menguruskan rumah.tetapi adik2 saya membantu & kami membuat kerja besama2 kerana perbezaan umur kita org tak jauh.Sebab itu saya kagum dengan sorang akak ni....alangkah saya di beri tanggungjawab mcm ni pun mcm2 dugaan saya hadapi inikan pula seorang kakak nak menjaga 3(kalau tak silap sayalah) org adiknya & pelajarannya lg.MasyaAllah....kagum betul saya!!!Kak Yatie anda mmg HEBATTT!!!ingin saya menjadi setabah seperti akak...amin.Kak,w/pun baru sem lps saya mengenali akak saya tahu akak seorang yg macam mana sebab itu saya senang bergaul & bergurau dgn akak w/pun kekadang kenakalan saya itu membuat akak t'singgung & berkecil hati maka saya memohon maaf dr akak & kwn2 akak....sebab saya tak ada kakak & saya gembira kerana saya dpt akak senior yg baik2 & sporting.saya berharap perkenalan seorang kakak & adik ni akan berkekalan selamanya......
Ikhlas di lubuk hati saya:Saya kagum dgn akak.w/pun begitu singkat masa berlalu tapi saya harap perkenalan seorang adik & kakak atau apa2 yg akak anggap ni akan berpanjangan....InsyaAllah
*aw akak kahwin jgn lupa jempot saya ye hehe....

Wednesday, 7 December 2011

Hari rabu memang hari yg memenatkan

emm nak wat camne dah hari rabu jadualnya mmg padat gila2 lah dr pukul8-7 nasib baik sem ni dah upgraded sikit sebab gap 2 jam tak macam sem lps gap 1 jam je haishhh sabo jelah sem 1 tu haha...
tp hbu td mmg best lah w/pon penat huhu...sebab dpt jurulatih yg sempoi+tegas....
i like ittt lah....
lg 1 dayana nak share ni...buat pertama kalinya saya dah 4 hari tak minum air bikarbonat teror tak?(ckp la teror ea)
bagus2 itu 1 permulaan yg baik utk amalkan gaya hidup yg sihat ye Dayana a.k.a Dee a.k.a YANA haha
dah mcm2 nama dorg panggil nasib baik tak panggil yg bukan2 aw tak,nak kena slap lah tu.....*garang ni(dgn muka yg serius).haha...ok la saya nak sambong buat assigment ni...huhu...
                                 Salam *_*

Friday, 2 December 2011

Senior sendiri pon tak kenal ke?

haishhh....mane la dayana tahu tu akak senior kita coz tak penah jumpa kot....hehe
tp mmg sengal la senior sendiri pon tak kenal padahal 1 rumah!
pe seyhhh.....bkn slh saya sorang*nak menegakkan keadilan la ni hehe
betol la coz dorang tak penah tanya pon dayana kos ape pastu mulalah dorang wat kesimpulan sendiri & mulalah dorang kata 'la budak tekstil jugak ke ingatkan dip sains'
takpe2 dah biasa dorg ckp mcm tu..sabo jelah ye dayana...taw la selalu nampak saya dengan budak sains je tp agak2 la saya budak TEXTILE TECHNOLOGY ye...bkn apa coz ssh nak dpt notes nanti...ye la asyik tersilap je huhu....
haishhh senior sendiri pon tak kenal ke ish3....hehe
nasib baik jumpa kak faz n furious haha kalau tak sampai bila la nak taw ada senior tekstil dlm rumah...huhu
yg bestnya balik je rumah je terus dpt buku & nota2 tu yg untungnya kalau ada senior dlm rumah ni tak yah nak g kolej lain mintak nota *nampak kat situ malasnya nak g ambil nota ye..bkn malas tp fhm2 jelah ye kalau dah duduk tingkat atas ni ssh sikit ahak3....
pe2 pon 10's kat kak emy & kak pa-ien coz bg pinjam notes u olz kan huhu...
& 10's kerana kak pa-ien selalu bg nasihat utk saya seperti akak2 yg lain yg pernah beri nasihat kpd saya
10's agains from me to u olz akak2 semua tak kira diploma apa pon....
bak kata pepatah kawan biar beribu2 tp setia pd yg satu *cewah ayat skema gila hehe
eh betol ea apa yg saya katakan ni coz saya tak nak dilabelkan sebagai budak yg sombong cukup2 la masa form 4&5 sains dulu tu dah dilabelkan sebegitu dayana tak suka coz bila brjalan kalau buat apa2 masa tu mesti dorg asyik ckp yg bukan2....hasihh sabo jelah time tu....so dayana tak mahu macam tu tp tuk info semua dr dulu saya mmg berkawan dengan semua tp sorry la saya bknnya ingat nama semua org...tp kalau tgk muka kenallah ye....saya tegaskan saya tak sombong so berkawan je dengan saya baru tahu siapa saya
*don't judge the book by it's cover okayy...u olz must remember that!!!huhu
sebab siapa dah kenal dayana dorang tahu saya macam mana & tak menafkan kepala saya mmg gila2 coz saya berkawan dengan semua org tiada batasan umur & bangsa...dan bemacam2 org saya dah kenal  so be friends with me InsyaAllah kita akan lebih mengenali dan bersama2 ke jalan yg benar....amin


Tukar Topik...
emm bila nak tgk wayang cerita ombak rindu ni coz dorang kata best jugak la cerita tu...
haishhh bikin org semakin nak tgk plak ni....
sabo2 ye dayana masanya akan tiba yeahhh!!!*tp bila lah masanya tu ea hehe.....
untungla ada org yg dah tgk kan.....
to kak nun,kak am &kak syaz tahniah ye kerana anda tlh berjaya menembusi pawagam tu....haha
special tu kak nun & kak am bilanya nak bawa saya makan kepci ni....huhu

Sunday, 27 November 2011

1,2 klik!

                                                                       
blh thn la cite ni huhu
                                                                                     
 menikmati sizzling melaka

test suara hehe..
go dayana kasi tembak sama dia

tak dpt naik yg betol yg ni pon jd la....

lajatnya ackelim mek di...ahak3




abg beca, abg beca ditgh jln


bertafakur menunggu 2 org member lg dtg nak tgk movie
sambil mata pon dah kuyup nak tunggunya movie start pukul 12.50 a.m

kak una:panas kaki dah ni,siap bukak kasut
kak ifa:nak termuntah tunggu dorang ni lama sgt sabo jelah

Saturday, 26 November 2011

Berita yg menggemparkan!

Semalam,dayana,member saya & 2 org kakak senior pergi jalan-jalan ke Melaka.
satu hari berjalan & hanya dapat tidur beberapa jam sahaja.ingatkan overnight kat dlm kereta tapi kat masjid.Alhamdullilah tiada apa2 yg berlaku kat kita org ni.lebih kurang pukul 8 or 8 lbh camtu la kita org sampai kampus.Balik je dr Melaka terus tidur coz tak dpt tidur secukupnya.
Tepat pukul 1.45 Dayana dpt panggilan drpd mama & mengatakan ibu telah meninggal dunia!
terkedu &tersentap rasanya apabila dikhabarkan dgn berita itu.Dayana tak sangka hari ahad(20.11.2011) adalah hari terakhir dayana jumpa ibu.Dayana sedih kerana tidak dpt balik kerana mereka ingat saya ada kelas esok.Mama telefon td ckp 'along tak yah balik sebab kak long dah nak sampai rumah &along sedekahkan Al-Fatihah & bacaan yassin.Nanti kalau masa buat kenduri along balik nanti kak long ambil'.Sedih yg teramat sgt kerana tak dpt balik.Kalau ikutkan hati mahu sahaja saya balik naik bas sekarang tp mama kata tak perlu sebab risau keselamatan anaknya ini kalau balik sorang2....
Ini kali ke-2 dayana diberitahu pasal kematian org yg amat dayana sayangi.
kali pertama semasa dayana masuk form 1...beberapa bln selepas itu mak(nenek) meninggal dunia.Tetapi dayana sempat cium dahi jenazah tetapi kali ini,Dayana tak dpt mencium dahi ibu.Walaupun ibu adalah mak sedara dayana tp kita org dah mcm ibu & anak.sebab itu kita org panggil dia ibu.Kalau darjah 6,Dayana ada mama,mak & ibu...tapi sekarang hanya tinggal mama sahaja.mereka 3 org ialah org yg sgt dayana sayangi kerana mereka telah byk memberi nasihat & dorongan kpd saya sampai saya belajar di kampus ini.Sedih kerana saya menangis seorang diri tanpa ada org di sisi...telalu cepat rasanya masa berlalu,seperti baru semalam dayana minum & makan makanan yg disediakan oleh ibu sebelum bertolak ke kampus after subuh prayer.Perasaan terkejut ini masih tak hilang lg sebab Dayana terima panggilan slps bangun tidur,dan tak sedar org dah telefon dan msj byk kali utk bg tahu hal ini.Dayana dah tak sanggup nak tulis byk2 kerana semakin byk dayana tulis semakin tak tertahan rasanya air mata ini mengalir tanpa saya sedari.Salam

Al-Fatihah kpd arwah ibu,semoga roh ibu di tempatkan dgn org2 yg beriman...
InsyaAllah amin....
   
                                                

Friday, 25 November 2011

Beratnya Rasa Kepala ni...

dayana2 macam mana la blh demam ni...tula main redah je hujan tu sapa suruh!!!
nasib baik dah ok sikit...Alhamdullilah
b4 nak pergi melaka esok dah ckp ngan mama nak pergi ngan akak2 senior umah lama tu...
first2 tu mcm tak bagi je....pastu lama ckp bagi...
sebenarnya dayana tak kisah pergi melaka tu kalau mama tak bagi....
tp slh ke kita kol mama dayana bagi tahu nak pergi mana2???
kenapa nampak sgt ke anak mak la kalau kol mama tu....
honestly speaking dayana rasa tak slh kalau kita kol mak kita coz kalau t'jadi apa2 kat kita mcm mana?mesti parents kita tahu jugak & dorang akan mula b'fikiran negatif kenapa anak dia nak keluar tak bg tahu keluarga...
lg pon mmg dayana dah biasa bg tahu nak pergi mana..event nak pergi jln2 kat area kg tu pon dayana bg tahu so xleh nak buang tabiat ni.sorry la ye & dayana tak marah pun kalau nak dilabelkan sebagai anak mak or what ever lah yg penting dayana bg tahu mama....yg tak blh blahnya tu mama blh kol tu nak ckp ngan akak senior dayana terkedu sekejap....dayana tahu mama risaukan keselamatan anak sulungnya ini....InsyaAllah tak da p'kara yg tak diingini berlaku amin....
lg pon mmg tak blh sorok la aw kat kampus ni.....maklomlah ada cousin kat sini...haha!!!
k la dayana nak tidur ni coz nak g melaka....InsyaAllah selamat pergi &balik amin.....
++++to kak yatie terima kasih sebab beri nasihat yg berguna kpd YANA huhu.... *_~

Wednesday, 23 November 2011

Penatnya!!!!

Hari ni langsung tak da gap dah mcm sem lps kot....sabo jelah...
dah la tu slh daftar kos pulak tu erghhh...kata kelas rep bagitahu tapi kenapa ramai yg tak tahu lagi
tak pasal2 kena amek lain...dah la sayang nak tinggalkan kesatria negara ni adoyyy!!!
bukan apa senang nak skor kesat tu senang nak dpt A malahan dayana dpt A+ lg ni masuk sem 2 kena pulak amek lain dah la tu main pilih je coz byk yg dah penuh kelasnya....harap2 dpt skor A untuk hbu ni...amin....
byk betul dugaan kat dayana baru 3 hari je kat sini....harap2 dayana dpt tanganinya InsyaAllah...
tadi baru first time belajar  teknologi tekstil......t'kejut sekejap sebab semua tu tak bape nak familiar ngan dayana...so maknanya disini kena b'usaha dgn lebih gigih dan tekun taw dayana
ajaja fighting yeahhh!!!! huhu
rasanya mcm nak deactive facebook la jap blh ke?ahak3
mmg tak la jwbnya...haha
tapi yg pe yg patut dilakukan ialah kenalah kurangkan bukak fb ni...huhu
sebab dayana rasa sem2 ni lg
gempak subjectnya dr sem 1....
okayyy lah dayana nak sambung wat assigment ni....salam

Monday, 21 November 2011

Perasaan Mendapat bilik???

Dah 2 hari tidur kat dalam bilik dgn 2 org yg b'lainan haha,tapi perasaan biasa jeww coz tak semeriah kalau ada rt....
sebab dayana cakap camtu kerana bila balik je kelas masing2 semua duduk dalam bilik & buat hal masing2...macam manalah nak ada chemistry antara 1 sama lain....haishh
nasib baik la ada kak hani ,mira(bilik dpn) &hawa yg selalu turun naik rumah aku ni..ada juga teman nak b'ckp so hilang la gak boring ni...kadang2 tu kalau boring lepak rumah hawa selain karok mcm2 lagu ahak3...
yg tak boleh blahnya tu bilik first tu langsung tak b'ckp,maybe baru agaknya....haha
yg dayana rasa wujud 4/6 org kat rumah ni apa seyhhh....bkn apa kalau org cari ke n cakap nak jumpa ni2 ke namanya kan susah coz yg 2 org tu tak tahu pun namanya....nak terjah tak bape nak barani la plak ahak3...berani terjah bilik dpn je tu pun coz dah kenal haha!!!mungkin ini ujian yg diberi ke atas diriku supaya biasakan dgn suasana baru & belajar iaitu org yg  kita dah kenal ni tak semestinya akan selalu bersama kita oleh itu kita harus b'kwn dgn semua org...bak kata pepatah berkawan biar beribu-ribu....itu yg dayana fikirkan apabila tahu dapat rumah 47 ni....& b'harap sgt2 cepat2 sesuaikan diri dgn semua org & dpt menempuh detik2 di sem 2 dgn ceria n tidak mahu p'kara yg tak di ingini b'laku amin....
Ya Allah kau kuatkan lah diri ku ini utk menempuh semua ujian-Mu....amin..
*tetibe je t'detik kat dlm hati perasaan yg b'campur baur seperti kata hawa:masa ni macam lama sangat bila la nak balik....hawa2 baru sampai nak balik....haha!!!
betullah apa yg tok teh aku pesan p'jln di u ni mcm2 p'kara yg kita tak duga akan b'laku yg penting tabahkan hati utk m'jalaninya & jgn lupa solat!!itu penting kerana Allah yg akan m'jaga awak kat sana nanti'
so sem ni jgn byk main focus pd pelajaran yeahhh!!!

 tambahan++++

semalam pergi rumah sewa member...mmg jauhlah nak pergi rumah dia tu dr kampus ni ke rumah dia tu lbh kurang 15 minit kot...dah la jln kaki pergi rumah dia,maklomlah baru first day dia duduk kat luar so kita org ni temankanlah dia balik sbb dia kata takut nak balik sorang2,mana taknya dgn ada anjing la kat area rumah dia,tu yg dah t'kandas sekejap kat situ bikin cuak jeww haha!!
pastu sampai je kat susur gajah kat kampus tu terus hujan....pehhh 1 pengalaman yg tak didugalah....huhu

Sunday, 20 November 2011

Bermulanya disini di semester ke-2!!!!!

baru je sampai uitmns ni angkat2 barang ngan family n settlekan ape yg patot.....terus g terjah bilik no28...bkn ape just nak b'jumpe akak2 snior & hawa.....
pastu jumpe member2 yg 1 aras(33) mse sem lps.....tp arini housemate lme dtg temankan i tido ok....maklomlah kak hani g mana ntah td dia ckp....hehe...
mlm ni abeskan 1 filem hindustan ngan hawa & lyana....first time kot dpt tgk cite tu habis kalau tak mmg sparuh jln je la tgknya....haha....
esok b'mulalah rutin seperti biasa...
sorryla....vampiresss kalau aq tak de masa nak update kau ye lps ni coz busy.....
misi sem2 ni ialah:
1-blajar dgn lbh tekun
2-jgn byk main2(jarangkan diri utk kacau org)
3-kuruskan badan
4-be serious
5-b'usaha utk m'cpai apa yg di hajati
*2&4 akan sye try!!!!yeahhh!!!

Saturday, 19 November 2011

Just nak luakan perasaan je sikit

tak da apa2 nak ckp sgt la arini...
maybe penat kot coz m'cari pakaian yg tak jumpe kat almari hehe...
pe2 pon arini nak tido awal sbb lps subuh dah nak kena gerak ke k.pilah..
tp kali ni adik2 aku tak dpt nak ikut coz adik aku yg no.2 ada exam spm hari isnin & yg no.3 tu t'paksalah duduk rumah utk temankan adik aku tu....
so esok giliran emak2 plak yg pergi hantar....
mmg jammed la esok... ahak3..ye r mane taknya yg nak masuk tu sorang je tp yg nak m'hantar sampai 2 buah kereta.....padahal dah nak masuk sem 2 je ni....haha!!!
itulah parents kita,nak yg t'baik utk anak2nya....
aku taw mama rindukan anak sulongnya ni coz cuti mid term nnti aku maybe tak balik....
aku mesti sangatttttttttttt rindukan mama......
                                         I LOVE MY FAMILY!!!!!

Friday, 18 November 2011

Luangkan masa bersama keluarga sebelum flight dr kota tinggi---->K.pilah

just nak share gambar je....malas nak taip byk2 huhu...
arini mmg best w/pon penat+hujan mse nak balik dr Kota Tinggi tp smpat lg racing atas jambatan Sedili Besar yg t'segam indah(promote jambatan nampak) dgn askar2 yg sdg buat latihan*blh thn ensem gak askar2 tu td...hehe....
                                                       candid la konon ni...ahak3

Plessing je lbh......
                                                                ok pose2...1,2,3 chilll
                                      sebenarnya nak plessing jam G-shock je lbh (sggup kluarkan dwet smpanan)


                                            nak main tak boleh amek gambar je(main je keje ea)


 dapat juga jalan2 dengan keluarga w/pon skejap b4 flight ke k.pilah....ahaks


Wednesday, 16 November 2011

Reunion on the spot......

                                                              promosi nset selepas makan kfc   
inilah member2 yg sanggup dtg w/pon hujan
Mmg penat arini dgn reunion scara on the spot.....tu pon dlm jd tak jd je  nak pergi tadi...nasib baiklah ada org nak ambil kita org ni kalau tak mmg tak pergi la jwbnya....w/pon balik tu dah mcm p'dtg asing masing2 haha!!!mane tak nya semua budak perempuan duduk dlm van dah mcm wat k'duri da kat blkg tu....tp syokkk!!!
so bape org je yg dtg td....tp yg tak boleh blahnya....td ada la askar dtg kat tempat kita org buat reunion & sorang ni pergilah ambil gambar dorang dengan kereta kebal semua tu....pastu dtg sorang askar ni,dia cakap 'dik2 padam gambar yg awak ambil td tu semua...mmg tak boleh nak ambil gambar masa kami buat latihan'(dgn nada tegas & muka yg serius).....senyap skejap kita org semua.....haha!!!
ni je org2 yg wujud kat reunion tu yg lain tak dpt datang....sori tak boleh byk2 gambar ahak3...
malas nak tulis byk2 coz dah penat sgt ni....hehe
tu jer yg dpt den masokkan kalau nak tgk byk2 g kat fb den ok huhu....

Monday, 14 November 2011

Polis!!!!!!!!

Gile gempak la tadi,t'serempak ngan polis nasib baik dia tak tahan or suruh b'henti ke tiba2.....
mmg cuak la dada den skejap der.....kalau kene tahan tadi tak taw la pe den nak ckp der....
*tetibe mood rock plak ahak3.....
bkn pe der ari ni cuaca panas sgt smpai pening kpala den skejap...tp den pergi amek adik der kat sekolah td coz dia ada exam spm td....tu yg balik je amek adik tu t'serempak ngan polis.....bila t'serempak tu,muka wat tak b'slh je(*dlm hati b'istighfar byk2)......mmg lawak la td....haha!!!
seriuslah kalau kena tadi konfom duit belanja aku kena tarik coz nak bayar saman.....maka kuruslah aku nanti kena save bajet untuk makan...tp ok gak kurus nanti blh nampak aku ni tinggi ahak3.....
tapi aku nak bagi taw la aw nak kurus tu kurangkan makan nasi selama 3 bln mesti kurus punyalah InsyaAllah...
coz aku dah try dan berjaya kurangkan 10 kg....so sem2 ni aku nak buat macam tu lg....blh tak?hehe....
setiap hari makan biskut dan mie je.....makan nasi tu......seminggu skali je....nak tryla.....*apeni...apeni....lari tajoklah!!!ala saje je nak naikkan semangat nak kurus hehe...itu pon tak blh ka?ahak3....kalau tak boleh sudah whose care okayy....haha!!!apa2 pon aku b'syukur coz tak kena tahan ngan polis td....
so mulai saat ini aku lbh b'hati2 bawak motor ni(w/pon cam blurr je dr jauh tu) hehe...
sudah jgn cakap aku rabun ok....sedar diri ni....ahak3...

Sunday, 13 November 2011

Part 2!!!

Macam tak caye jer aku dah nak masuk part 2!!! huhu....
biase la bila dah masuk ni azam pon kenalah baru huhu....

AZAM!!! sudah semestinya aku ada azam...gile tak de azam haha!!!
kalau tak de azam maka tak de halatuju,kalau tak de halatuju maka tak de bende nak dituju,kalau tak de bende nak tuju maka tak de lah namanya hidup!!! betol tak?
so setiap org mesti ada azam kan....dan azam aku ialah _________ shhhht~~~

bape hari je nak masuk part 2 maka bermula episod baru dalam hidupku(tak yah cakap poyo gile ayat ok) ahak3....
for the same time masih mencari sapelah roomateku haha!!!td baru jumpa member bilik depan(Miera)
mmg bising la nanti dgr suara Miera ketawa huhu...
apa2 pon....Dayana ingat kau tu nanti dah ada junior nanti perangai tu seriuslah sikit!!! ok along,Dayana Amalina akan serius sikit je haha!!!(peringatan utk diri s'diri)
kalau nak tengok aku serius mmg tak r haha!!!haishh2...ape plak tak r,ade r cuma belum masanya je lg...kenapa tak caye ke?mesti kene p'caya...tp kalau nak tgk macam mana serius tu....tunggu....
tp plek la knape nak tgk aku serius ea?knape tak cukup serius ke selama ni?macam2....t kalau aku serius cakap r plak,jgn r serius sgt....haishh2
pehh mmg tak bleh blah la camtu....btw on the road hehe...hidup mesti happy baru  senang kenal diri sendiri....ye r sebelum nak kenal org mesti kenal diri sendiri barulah senang nak bawa diri(bkn melarikn diri hehe)...

so belajarlah kenali diri sendiri sebelum nak kenal diri org lain ok....
apa yg penting!!!ukirlah senyuman dibibirmu kerana itu pengubat rindu ish bkn pengubat rindu tp pengubat penyakit InsyaAllah....
*rindu ponn bolleh ahak3....



Saturday, 12 November 2011

Penatnya Buat Kerja Kahwin ataupun dipanggil Merewang

Dari pagi hingga ke petang merewang pehh penat tak yah cakap r....tapi peruttt kenyang Alhamdullilah *_~...
Harap je ada tenaga muda ramai tapi ramai yg mlantak makanan ergggh geramnya.....tak pasal2 aku jugak r yg kena wat kerja nasib baik yg wat kerja kawen ni umah mak cik aku or aku paggil dia ibu kalau tak pehh mmg nak kena r sowg2 ngan aku mmg sakit r nanti b4 balik jb.....
nasib baiklah aku wat blog ni sekurang2nya dapat gak aku melepaskan tension aku ni.....haishh.....
mmg betollah aw org tua2 selalu marah budak zaman sekarang ni memang degil,betol ke?*terasa
tapi betol gak dorang pon 1 dah taw orang buat kerja kahwin tu yg korang pergi jalan2 ape ke halnya....
dah la tu balik orang dah selesai buat kerja kahwin pulak tu....adoyyy korang ni bikin hal je....nasib baik korang tu cousin aku......masalah2.....sampai pening2 kepala aku ni buat kerja dalam hujan tapi still lg blh update blog ahak3....
apa2 pon wedding tadi berjalan dengan lancar Alhamdullilah....sejuk lg(maklomlah hujan tadi)...huhu
apa yang penting!!!kerjasama!!!bkn tu jer yg penting sambil buat kerja keepyoursmile2.....
biasalah bila buat kerja kahwin ni satu family berkumpul dan mulalah nak cam kan muka anak sedara masing2 yg semakin meningkat dewasa....sudah semestinya dorang akan menanyakan beberapa soalan kpd aku seperti....
1.along sekarang belajar kat mane?dekat uitm n.9(dgn beradabnya)
2.patotlah along kurus....
tak de lah(padahal dlm hati gembiranya berbunga2) haha....
bpe tahon belajar,amek kos ape...bla...bla...bla....

NEXT.....

tinggal  seminggu je lg cuti sem ni....dan seminggu ni lah aku nak tidur sepuasnya setelah beberapa hari tak cukup tidur *macam tak biase je tak cukup tidur hehe....dulu lain sekarang lain haha!!!
dah la malas nak celoteh sebab internet kat sini tersangatttttlah laju kannn....haha!!!
*sorrylah sebab tak masukkan gambar seperti perkara di atas internet kat sini ____________!!!

apa yang penting!!!keep your smile....keep your smile.....

Friday, 11 November 2011

Jalan2 yg tak dirancang 11.11.11 !!!!




Mula2 tu just nak jalan2 kat Kota Tinggi jer tp aku & member aku Mira ni cadangkan pergi Today's.....first tu member aku Wanie ni dia sorang yg menolak,Nik & Syira on jer...tapi  akhirnya setelah dipujuk oleh aku & Mira akhirnya Wanie setuju gak....pandai gak aku ni memujuk orang ahak3.....jgn cakap perasan tapi memang kenyataan itulah Dayana a.k.a Dee

memang gile2lah member aku & yg bestttnya kita org amek gambar sepuas2nya...haha!!!
memang gile photolah masing2 ni sampai amek gambar ramai2 kat fitting room!!!!hehe...pastu keluar buat muka tak taw plak tu ahak3....
tp mmg happening & syokkklah....

penambahan tadi aku baru cek nombor bilik and dapat bilik 47**.....pehhh t'campak tu huhu
tp takpe janji dapat kolej....hawa bilik nombor 28 sama dengan akak2 seniors kta orang yg sem lepas....takpe tunggu akan ku terjah bilik korang semua haha!!!terutamanya bilik kak yatie dan hawa... *_~
wait n c lah....

Thursday, 10 November 2011

Wedding Planner..... *_~

persiapan membuat pelamin

tekunnya Dayana ni...

Papa,Dayana & anak sedara(adila)

inilah pelaminnya tp tak siap sepnuhnya lagi hehe..
yg depan tu adik aku no.2 dialah tukang amek gambar
wah teror anak sapa la ni(prasan).....ahak3.....lepas selesai buat pizza terus pergi rumah mak cik aku tapi aku panggil dia ibu....pehhh memang penat r ari ni satu hari kat rumah ibu buat pelamin org kawen....bukan aku sorg saja adik aku,mama,papa satu familylah tolong buat pelamin tu....huhu
biasalah anak dara tolong buat pelamin nanti nak kawen senang....haha!!! belom3 lg nak kawen tu...awal lg hehe...belajar pon tak habis lg...biarlah dah ada degree and than kerja barulah pikir pasal kawen huhu....
asyik2 buat pelamin....tetibe member aku lambai2 kat aku,ingatkan siapa rupanya member lama(zureen,ika,fara,rahmat & asna) masa f.5,macam2 b'bual tp yg aku suka nak dengar tu dorang kata aku KURUS!!!!  taklah bangga tapi tak sangkalah dorang nampak perubahan badan aku ni hehe... terus hilang sekejap penat wat pelamin td ahak3....
emm..... teror gak aq ni wat pelamin ea(agak r prasan di situ) maklomlah textiler lah katakan....ahak3...(ada kena mengena ke ngan textile?)....
so busy la aku  beberapa hari ni....takpe2 janji happy hehe....seperti dalam gambar tadi w/pun penat yang penting kerjasama....dah macam wonderpats plak huhu.....kesimpulannya ialah penat2 dahulu nanti kenyang2 masa majlis pesandingan .....ahak3...

Wednesday, 9 November 2011

Ronda2 sekolah lama+jumpe cikgu2 5 sains yg mgajar dulu....

                 sambil jalan ambil gambar *_~


s
                                                       sempat pose masing2 ahak3.....                  

Seperti biasa bila nak g sekolah tu...masing2 mesti,nak pergi b'sama dah macam konvoi pon ye...ahak3...
tulah yg mmg aku suka kelas aku ni mmg sepakat kalau nak wat apa2 pon event kecil2 pon camnilah nak g sekolah pon mesti konfomkan betol2....bak kata pepatah tuk kelas kita org ni 1 kelas 1 sekolah ahak3.....
tujuan sebenarnya tu datang nak amek sijil spm jer....kebetulan plak dpt pas dr pak guard tu apa lg terus r ronda2 1 sekolah maklomlah dpt pas lawatan  haha!!!....
jalan2 tu teringat plak nak g jumpe teacher su  yg kami sayangi....


Mula2 dtg tu bkn main lg muka masing2 blagak baik haha!!!
siap aku ketuk bilik t.su dah macam main alat musik......memang  happy r bila t.su nampak je muka aku t'cegat je kat muka pintu bilik dia...apalagi t.su terus keluar jumpa aku & member2 yg lain...yg tak boleh blah tu sanggup t.su tinggalkan kelas dia semata2 nak jumpa2 anak didik dia yg paling best ni n kpala gile2 ni....
t'haru gak r kita orang....memang lama r b'bual dgn t.su ni....
sempat lg t.su m'bebel kat aku,nik,wanie & mira....yg teroknya aq r yg kene...
dia m'bebel2 kat aku,mcm2 benda dia ckp...mana taknya dulu semua bende t.su ko ni yg suapkan semua benda kena suap,sekarang ni dah kat u semua benda kena cari s'diri pehhh mmg  perittt r dengar tapi aku ambil sbagai nasihat....tu r yg kita org suka kat t.su ni dlm bebel2 dia akan selitkan nasihat2 yg b'guna pd kami.....

tulah teacher kita org ug meletop2 kat sekolah smktsja.......tp pe2 pon teacher su u r the best lah yg penah jadi guru kelas kita org & control kita orang yg palingggg baik(baik r sikit) ahak3....
pelbagai perubahan yg b'laku kat sekolah tu....dah makin cantik pon ye...untungggla dak2 sekarang ni....huhu
betollah apa kalau org cakap bila kita dah belajar kat u kita akan rindu kat zmn p'sekolahan & bila kita dah bekerja pulak kita akan rindu zmn di u.....itulah dunia saling bertukar zmn p'edarannya......
dalam b'ckp2 tu sempat lg t.su ckp aw aku dah b'jaya dia nak kain yg aku design tuk dia....teacher2...
mmg patot r aw pengetua tak nak luluskan p'mohonan teacher nak mengajar kat sekolah lain....
sebab teacher ada cara t'sendiri utk m'didik budak2 yg nakal macam kelas kita org ni dulu sampai jd org yg ada future & kita org s'diri dah tahu halatuju masing2....

Dalam gelak ketawa tu....tetiba teringat kat twins(mawar & melor) & nabila,biasanya bila nak g mana2 kita org mesti b'sama t'masuklah skip kelas(skali skala je) hehe...
ok mata pon dah kuyup maknanya dah mengantuk
salam rindu buat semua cikgu2 smktsja & member2 ku *_~




                            

Tuesday, 8 November 2011

Tak tahu tajuk ape ???

Hari ini tak de pe2 sgt yg nak aku nak luahkan sangat kat blog ni....emm....
kekadang aku ni sekejap ok skejap tak haishhh tak taw la ape nak kata...
pe yg aku nak cakapkan ni tidak kene mengene dengan hidup ataupun yg sudah meninggal dunia hehe...
sbenarny sje je...haha!!!
arini aku rase kehabisan idea tak taw pe nak celoteh kat sini....
a'ha!!! esok aku nak pergi amek sijil spm+sesaje ye pon nak g sekolah aku lama ye la 5 tahun aku belajar kat sana pelbagai kekangan yg aku hadapi disitu...tapi aku b'terima kasih kpd semua cikgu2 kat situ kerana mengajar saya selama ini....w/pon ada kekedang(banyak) tu ponteng kelas cikgu ramai2 sampai kene panggil kat bilik guru & kene b'baris kat depan masa p'himpunan....masa tu memang malu dengan kelas sebelah(5 sains tambahan)...tp ada aku kisah haha!!!memang gile la kpala budak2 5 sains dulu...sbb tu dapat result pon gempak(gempak sgt la kan)....pe2 pon past2 is past...yg penting skang ni stiap org dah ada life masing2.....
hah!!!bile sebut pasal life ni mesti tgk umor dah 18 tahun dah aku sekarang ni....sekejap je masa berlalu pergi...umor pon smakin meningkat pemikiran pon semakin matang(matang ke???)...
azam untuk sem ke-2 ni aku nak belajar dengan lebih tekun lg & tingkatkan usaha ku lebih lg senang cite semua lebihlah huhu....tp nasib baiklah kak auni(madam auni) aku xckp chm138 aku dpt bpe aw x malu siottt dah la just dpt B- je chm138...tp betollah ape member aq ckp aku ni kira ok coz aku just ada A & B je....cme pointer je tak begitu memberangsangkan(payah betol nak myebutnya)....
ni

Monday, 7 November 2011

tetibe teringat zaman sekolah menengah+detik2 semasa sem1 kat u

walaupun hampir setahun aku meninggalkan bangku sekolah,tak sangka member sekelas aku dulu masih ingatkan aku....tapi ada la...juagak yang cakap aku sombong lepas masuk u....ni kalau member aku dengar ni mesti dorang ketawa,ye r aku ni nak sombong memang tak r haha!!!!dorang semua kenal aku....aku ni orang paling sempoi+poyo kat kelas dan tak pandai r nak sombong2 ni bukan jenis aku okayy....siapa yang kenal aku dorang tahu aku macam mana....tang mana...lah leh kata aku ni sombong buat lawak je lah huhu...
aku teringat la masa kenakan member aku tu sampai menjerit2 sampai menanggis....nakal gak aku ni dulu haha!!!
tapi nasib baik dia tak bagitahu cikgu kalau tak matilah akuuu.....  
<= ni slh seorang yg t'kene(yg pakai slendang)
ada ramai lg tp internet tak laju nak masukkan....ni je yg sempat dimasukkan haha~~~


tapi semua yang aku kenekan tu sesaje je tuk suke2 bkan betol2 pon(boleh caye ke?)...ye boleh pcaya huhu
byk betol kenangan dengan korang t'utamanya member2 aq yg paling sempoi & kpala gila2 cam aku...
cam wani,nabila,mawar,melor&nik korang mmg superbb la w/pon aq slalu kenekan korang...terima kacihlah kerna b'sabar dgn member ko sorg yg nakal ni..huhu...


tadi tu zaman sekolah tapi kalau kat u pulak aku rasa aku lebih b'sikap serius betol ke?boleh percaya ke?
(memang 50/50 la kalau nak percaya tu)....
tp aku mula belajar sedikit erti kehidupan sebenarnya di u ni dengan adanya kawan2 macam fatin,alia.ada,sue & rmai lg....
kalau di rumah pulak(sm6-unit 33)aku ada hawa yg slalu aku memekak kat umah dgn dia.kak yatie yg sempoi,kak una & kak lela yg p'diam ngan junior hehe,kak ifa yg pemalu(kononya lah),kak mai & kak sabrina yg selalu bzy huhu....stiap orang ada life t'sendiri macam aku...w/pun sebzy mana aku,aku perlu pandai membahagikan masa...dan aku ingat pesanan mama,mama kata selalu buat baik dengan orang tak kira muda atau tua pada bila2 masa...along ingat pesanan mama tu...a'ha mungkin sebab tulah aku ni pramah sgt dengan orang agaknya haha!!!tp aku tak kisah janji aku peramah dan aku tak nak di copkan sebagai junior yg sombong(again)...
aku ingat lagi masa first time aku balik cuti mid term...aku balik dengan akak senior mula2 tu cam segan je ngan kak amira,kak atikah & kak yatie(sikit2 je huhu)... tapi sejak tu aku mula rapat r sikit ngan dorang walaupun aku ngan akak snior tu b'lainan kos....Alhamdullilah semua yang aku kenal ni tak sombong coz kalau sombong tak taw la pe nak kata der...maka sabo jelah.....  *_~

Sunday, 6 November 2011

Gembira sangat sampai terlantar sekejap kat katil

Hari ni memang best...mane tak makan sup kambing sampai tambah 2 kali tu yang pening kepala tu sampai terlantar kat katil sekejap....tapi sedap der sup kambing tu+tgk cite i know what u did last raya..memang lawak r cite tu haha!!...ni aku nak share sikit gambar yang adik aku tangkap ni
                                                   gambar kekah kambing tadi(kat umah jiran)
sronok tgk org b'kumpul ramai+bdak2 kecik yg bising mmg riuh huhu
dah abis tu semua...malam tu plak kwn papa aku datang beraya nasib baik dah sedia juadah kat atas meja jadi just mama aku je yang tinggal nak buat air.. so vampiresss ni dok kat luar karok sambil main gitar....nasib baik ada kawan datang dengan kawan papa aku tu bolehlah dia ajar aku ni main gitar....pehhh memang sakit jari der nak main gitar ni barulah aku taw....tapi best je tgk dia main gitar cool je....kan sronok kalau aku dapat main gitar secool dia(tuggu 5 tahun la) haha!!
tapi dah kira ada peningkatanla coz aku dah reti bawak lagu aishiteru w/pun ada gak la t'lps kord tu....
tima kacihh la kat dia coz sudi ajar aku ni yg tak taw 1 apa pon pasal kord guitar tu(jgn judge yg bukan2.. bukan aku berdua je ea adik2 dan mama aku pon ada sekali masa dia ajar okayyy)
lama gak la main gitar sampai tak sedar dah hampir pukul 11...memang best dapat berkumpul dengan keluarga w/pun papa aku balik keje petang,kita orang happy sampai dapat duit raya huhu....
tapi dalam gembira sedih gak r dengan keputusan sem1 ni seperti yg vampiresss no-2 tlis kat blog sblm ni...sob3...xcaye ke aq sedih ni....emmm...
tapi takpe mungkin bukan rezeki aku lagi...tapi yang penting aku dah berusaha dan aku akan lebih berusaha pada sem2 nanti UiTM Kuala Pilah tunggu kepulanganku kat bilik yg aku sendiri tak taw lg wwuaaaa!!!!
sabo2 dayana yg penting dapat kolej mungkin ada prob la tu.....
lagi 1 masalah iaitu berat badan dah bertambah wuaaaa kenapa2 kenapaaa(poyo sehhh)
sebelum balik cuti sem baru timbang kurang 10 kg tp selepas sebulan kat umah berat b'tambah 5 kg....
maklomlah makan masakan mama yang sodapp2 blako la hai...tinggal 2 minggu je cuti sem yg tinggal sebelum aku meneruskan pelajaran aku di u seperti biasa....huhu
tapi kekadang ni perasaan dah tak menentu dengan hal2 yg berlaku kat diri s'diri....emm entahlah mungkin faktor usia agaknya....tapi aku baru umur 18 tahun muda kot....hehe
aritu mama aku ada cakap pasal kawenn!!!pehh memang tak la aku nak kawen muda2 ni...erghhh
aku pon pelik tetibe je mama aku mention pasal kawen2 ni dah lah tu siap nak jodoh2kan plak...haha!!!
tapi aku cakap kat mama along nak study dan kalau ada rezeki nak sambung buat degree pulak...emm macam2 soalan ditanya mama kat anak sulong dia ni aku jawab jelah bila disoal(
dah macam pesalah yg disoal polis pon ye)hehe...
k lah aku pon mengantuk dan nak tido coz aku tak nak merepek kat blog ni t lain plak jadinya hehe...*_~

Saturday, 5 November 2011

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha

Esok ialah hari yang di tunggukan oleh semua......mesti seronok coz dapat b'kumpul ramai2 cam selalu masa lembu2 disembelih...huhu
macam2 juadah yang nak disediakan esok dah macam hari raya aidilfitri pon ada hehe...
ape2 pon raya tetap raya mestilah macam raya,kalau tak raya takkan orang sebut hari raya memang hari raya dah tentulah raya kan(faham2kan jelah hehe..)
emm apa lagi nak celoteh kat sini ye....a'ha!!!
aku rasa macam nak kenakan seseorang tapi siapa yang 'bertuah' ea haha!!!
tapi ramai orang kata aku ni selalu happy coz selalu buat lawak  betul ke?
dan aku tak serius bila bercakap betul ke?bagi aku ada masa happy ada masa serius takkan nak serius 24 jam...agak2 la..nanti tak dapat menikmati kehidupan namanya...tapi aku mengaku memang aku selalu main2 tapi dah aku ni jenis yang macam ni nak wat lagu mana....haishh....tapi kalau aku serius nanti orang cakap aku sombong pulak...manusia2....erghhh(emo sikit)
tapi aku minta maaflah kalau dalam percakapan tu,t'silap kata atau bahasa...
tetapi since aku masuk u,aku rasa(rasa jelah) aku dah matured,tapi kacau orang tidak boleh ditinggalkan haha...tapi mula2 masuk u tu rasa janggal je dengan semua orang...tapi dah lama2 ok...
aku bersyukur sangat coz umah sm6 bilik no33 tu semua baik2 macam hawa,kak yatie,kak una.kak ifa,kak lela,kak mai dan kak sabrina...Alhamdullilah...
aku sangat sukakan konsep baik dengan semua orang tak kira muda ataupun tua...(ayat poyo) coz aku tak da akak atau abang  mungkin sebab tu aku mudah sesangat rapat ngan orang haha...padahal aku ni seorang yang pendiam(pendiam ke) hehe...lagipun aku tak sukalah kalau dok 1 rumah tapi nak bergaduh2 pasal benda yang remeh-temeh ape seyyyh...tapi itulah sebenarnya realiti hidup...dunia2..
sedar tak sedar aku dah menamatkan semester pertama(mei/okt 11) aku dengan gembiranya....yeeahhh!!!
w/pun macam2 hal t'jadi berjaya aku hadapinya dengan tenangnya...
*tetibe....emm aku ingat nak masuk calon bakal komander la plak...boleh ke?
emm sebenarnya memang aku nak masuk masa sem 1 lagi coz disebabkan ada something yg t'jadi terpaksalah aku tak dapt masuk cbk tu...emm dugaan2...
cukup sudah pasal cbk tu....aku nak cerita pasal lain plak...huhu
aku ingat nak g sekolah menengah aku tu nak amek sijil spm+ sesaja pon ye coz tak da kejelah katakan haha...lagipun lama tak jumpa teacher su(guru klaz 5 sains tulen yg t'syg)huhu...
esok dah raya rindu plak kat anak buah kak long yang 4 orang tu kat kulai....tak dapat raya sama2 tahun ni kat kampung...biasanya selalu bawa dorang pergi jalan2 dan tengok orang sembelih lembu..."_"
tapi tak yang penting happy ok *_~
salam dari hati yang ikhlas mengucapakan selamat hari raya aidiladha...
don't worry be happy,jangan sampai lupa diri...

Friday, 4 November 2011

Vampiresss baru a.k.a adk kedua bongsu vampiresss

hai awk,awk,awk,awk....hihi..first time adk vampiress mnulis blog..sbnrnye vampiress muda ni dh nk amik SPM mggu dpn...(kakak vampiresss ni bengang je ngah tgok aq tulis blog ni)..ade aq kesah???ok la...gua blah dlu...coz vampiress ni ke study!!!nanti3..aq nk sambong lagi ni..korang jgn la nk jemu2 ngan blog ni..haha...bye3..wey,,nanti3...aq nk smbong lg la...kowang ni apela...x suke ke aku karangkan blog ni???nanti la..baca la lagi,,byk lg aq nk taip ni...tp,aq xde idea la..k la....aq nk tunggu tgok ANUGERAH SKRIN...
aq gak nak share ngan korang pasal result exam vampiresss(akak aq yg sulong)...Alhamdullilah dia dpt pointer yg baik w/pun tak dapat dekan aq tahu dia dah berusaha....k la good lucklah kat akak aq tu huhu...

Thursday, 3 November 2011

Salam aidil adha

hari ini macam-macam hal terjadi dalam 1 hari,inilah yg dikatakan realiti hidup...huhu
emm...tetapi bukan itu yang aku nak ceritakan...haha...
sebenarnya  vampiresss(aku & adik2) menunggu untuk melihat orang sembelih lembu...
memang syokkk apatah lagi dengan suasana kampung yg sangat meriah apabila ada je event tak kisahlah kecil ataupun besar memang sronok...
biasanya selepas orang solat vampiresss ni akan memecut dengan motosikalnya terus menuju ke tempat kejadian(tempat peyembelihan lembu2) hehe...dengar2 6 ekor lembu yg akan ditumbangkan..pehhh memang gempak la kampungku(Sedili Besar),promote kampung nampak..haha....
hari ini juga aku menunggu result exam pertamaku dengan penuh tawakal kepada Allah..walaupun aku tahu keputusan yang aku akan dapat ini tidaklah begitu gempak nanti(rase down).aku akan terus mencuba dan tidak akan berhenti untuk mencuba kerana itu yg aku pelajari dalam hidupku selama 3,4 tahun yg lepas.itu yang menjadikan aku kuat walaupun sbenarnya aku insan yang lemah(eh2 knapa tetibe je touching ni)..haha
walaupun sem ni aku tak dapat nak amek lesen motor kerana masa tidak cukup..aku harap dapat amek lesen tu next sem coz aku tak nak lagi bawa moto tanpa lesen wuaaa(macam tak bese je bawa motor tanpa lesen)haha...
aku juga ada beberapa impian yang tak tercapai lagi iaitu nak mahir main gitar(wuaaa~~~)
selama ni gitar ni dijadikan salah satu gadjet kesayangan aku untuk diambil gambar(konon cam pandai r main gitar aw amek gambar ngan gitar)haha...
tadi mama aku suapkan aku makan nasi dah lama mama tak suapkan aku sejak aku masuk u..terharu sangat...tapi aku memang suka kalau makan mama suapkan tak kisahlah kalau orang nak kata aku macam budak kecik tapi aku tetap budak kecik dimata mama & papa so ade aku kisah org nak ckp emhh mmg tak de lah..haha..blog ni jugak tidak dikelola oleh aku sorang coz ada vampiresss yg lain akan menulis kat sini huhu..
ok for u all minta maaf aw ada tersilap kata atau bahasa(walaupun bukan hari raya aidilfitri) coz aku suka minta maaf kerana kita tak sedar kekadang kita ada kecikan hati orang...kerana aku sedar aku ni suka wat kacau kat orang tapi niat aku baik untuk menghiburkan orang & aku tak suka melihat org bersedih atau bermasam muka(w/pun kekadang tu kelu juga lidah nak berkata2 ataupun wat lawak)  betul ke???
apa pon selamat menyambut hari raya korban & menyembelih lembu...yeahhhh!!!

Tuesday, 1 November 2011

Debaran semakin hampir...

menunggu result exam + no bilik yang tak muncul sudah sekian lama menunggu wwuaaa...
ini juga merupakan wat pertama kalinya nak b'blogging..
blogger2 kat sini 1 blog 3 orang haha...
gempak ke?hehe....
tp aw t'slap tlis tu dimaafkan la ye...
kita orang semua budak lagi(budak ke)..
mstila budak lagi sebab tak berumahtangga lagi huhu...
ini juga salah satu tempat untuk meluahkan apa yang nak diluahkan...
dan juga tempat untuk becerita untuk kita org sesama kita orag(faham2kn jelah ayat ini)
hahaha...
minta maaf sebab blog ni tak di designkn lg...
Salam....