Saturday, 21 January 2012

Bunga Sakura di Jepun

Assalamualaikum
entry kali ni sebenarnya nak ckp pasal hati ini sgt2 b'bunga2 seperti bunga sakura di jepun tu.....huhu
bukannya apa sebab dah lama tak jumpa my beloved family.....so tak slhkn aw hepi sgt2...of course lah kan sebab that's my family.....cepatlah ari isnin tak sabar nak peluk mama ni....weee~~~ emm start masuk kampus bln 20.11.2011 sampai arini(21.1.2012) kirenye 67 hari dayana tak jumpa mama ni,maunya tak rindu???konfom2lah rindu beb!!! siyesss punye tak sabar nak jumpa mama....lantaklah nak ckp anak mak or what ever...yg penting what do I care about that?!*jahat tak haha~~~ jgn ckp saya jahat just nakal jew ahak3....tp sblm nak out ni




tgklah hati saya yg b'bunga2 ni weee~~~~
 
               
             

Thursday, 19 January 2012

Best Friend Till Jannah



myentuh perasaan betul video ni....so tak kira kita ada kwn baru ke ape,kwn lama jgn dilupakan kerana mereka lbh lama dulu kenal kita b'banding kwn baru & byk kenangan kita dgn dorang semua...
tgk video ni t'egt zmn sekolah dlu...
lagu ni pulak skali dgr mcm penah dgr(sori ayat tunggang kuda ahak3) rupa2nya ada kat hp,patutlah mcm penah dgr lagu ni hehe~~~
so show your smile to all your friends & Be Best Friend Till Jannah...InsyaAllah....amin.

Saturday, 14 January 2012

tak taw tajuk ape ea.....

Assalamualaikum....
emm lma gak x update blog ni.sorrylah sbb busy dgn meeting2,quiz & test.w/pun dah tgh2 mlm update ni still lg ada benda yg nak di ceritakan huhu...dayana b'balik kpd tajuk asal ye sbenrnya tak taw nak letak tajuk ape....hehe
emm...entahlah tetibe je teringat sem lps.maybe lama tak balik rumah & jumpa dgn mama,papa n adik2 mcm nak nangis je sbb dah lama tak balik rumah waa~~.mama papa leher along ni jadi bengkak semula la,padahal dah lama tak bengkak....nak kata minum minuman b'ais & bikarbonat tak de lah pulak...sshnya nak makan kalau dah sakit tekak ni ea...cepatlah sembuh sblm pergi lwtn ke kilang ari selasa ni....tak syokklah kalau p tp sakit2 camni..sob...sob...
smlm p umah kak yatie tp b4 tu lepak2 kat bilik ex-housemate,hawa, tak byklah kami b'borak sbb dayana tak berapa sihat kot...pastu p bilik kak yaite.mcm2 movielah saya amek dr kak yatie,tak tawlah next sem camne aw tak de kak yatie,coz tak leh  la nak amek movie2 tu semua,b'gurau2 sambil mgenakan haha~~~ sbb senang nak b'komunikasi dgn kak yatie n the gang ni...betul aw tak p'caya p terjah bilik dorang2 semua tu....hehe
ok2 b'balik kpd entry,aw nak dibandingkan gn sem lps,sem lps lg sempoi2 b'banding sem ni maybe dah besauu agaknya so pelajaran pun semakin besauulah ni ahak3...baru sekarang terasa dekat kampus k.pilah ni mcm mana sbb blh dikatakan 95% semua kena cari sendiri utk sem ni b'banding sem lps coz sem lps ada gak lecture2 bg notes2 tu semua...bestnya kalau dpt lg mcm sem lps tu...tak dpt bygkan sem dpn mcm mana setelah senior2 kami melepaskan jawatan2 yg ada kerana ingin tumpukan sem akhir dorang sblm p praktikal waa~~~ mmg m'cabar mental & fizikal lah ni coz alangkah ada senior pun kami semua dah tak berapa nak t'urus program apetah lg kalau tak da senior???harap2 dorang still lg nak bantu w/pun  dorang dah tak pegang jawatan lg...serius saya mahukan seml 1 tuuuu yg sempoi2

***Ya-Allah sembuhkanlah penyakit hambamu ini kerana banyak perkara yg hambamu ini perlu settlekan utk m'jayakan byk program utk dip kami plusss dgn test,quiz,assigment harap dayana dapat lakukan dgn cemerlang! InsyaAllah..amin. to all my freinds doakan perkara baik utk dayana & kwn2...

Sunday, 8 January 2012

Rindunya & rungsing+++

   Assalamualaikum
entry kali ni adalah pasal silat! & diselitkan jugak perasaan ni  waaa~~....... lamanya dah tak p silat...rindu nak bersilat ngan budak2 silat.emm mana taknya asyik busy je sampai tak da masa nak p silat sampai sekarang punya badan pon dah tak berapa nak kocik dah haha....hatoyaii agak dpt x p silat lg...cian kat member2 silat coz slalu je inform pasal silat tp slalu je balas msj ckp busy....haishhhhh kenapalah dgn dayana ni!!!...ase mcm kehilangan something tp tak sure lah ape dia emmm....tp dayana ase mcm dah kehilangan siapa diri Dayana yg sebenarnya la plak.. cepat dayana cari dirimu tu yg sebenarnya jgn disebabkan 1 hal yg 'ini' buatkan kau rasa lemah & tak tentu arah!ingat kwn yg baik takkan tipu & perbodohkan kau demi kepentingan diri dia sendiri!.....tp tak sampai hati plak nak buat selamba je kat dia tu...emm betollah apa yg member dayana ckp aku ni terlalu baik ke sampai org buat kat diri kau mcm ni pun still nak baik dgn dia....dayana bukan apa,mcm tak syokklah gaduh2 n main tarik muka 1400 tuh! lg pun siapalah kita nak menghukum dia biarlah dia sedar akan parbuatan dia tu salah....tp dayana takkan sesekali putuskan persahabatan melainkan dia or sesiapa yg memutuskan tali persahabatan itu bg saya kwn ni di ibaratkan kwn kedua kita utk meluahkan perasaan selain ibu kita....
tp andai kata dayana buat selamba agak2 apa akan terjadi?mesti lbh memburukkan keadaan kan,that's y dayana tak suka mcm itu,tp perasaan sakit ni tak hilang lg tp tak blh nak buat selamba kalau jumpa dia...
Ya Allah kau kuatkanlah diri hambamu ni utk menghabiskan sem 2 ni dgn tenang kerana hambamu terasa sgtlah lemah utk menghadapinya...1 yg dayana dah berjaya belajar ialah senyum!! & cuba mengembirakan hati,w/pun penat ke ada masalah ke or apa2 jew...ini betul coz bila kita ada masalah bila kita senyum dan wat lawak kat kwn2 dorg akan ketawa secara tidak langsung kita akan turut ketawa...InsyaAllah cara ni membantu kalau tak berjaya c me ok...ingat!tak da hal dlm dunia ni yg tak blh diselesaikan!
so mulai dr saat ini dayana kau kena kuatkan diri kau kerana ini baru sem 2 byk lg dugaan yg akan kau tempuh sepanjang keberadaan kau di uitm k.pilah ni....ni baru berapa percent je byk lg yg akan kau tempuhi...dayana kau mesti contohi 'seseorang itu' tu tgk ketabahan dia! jgn mudah mengalah! fahamm!!! yeahh akan do it!!! InsyaAllah


credit to kak yatie & kak lela: sorry kat akak berdua kerana selalu msj mintak pendapat & meluahkan perasaan harap kak yatie & kak lela tak marah kat saya ye....
waa~~~ i need someone to cuddle/hug

Tuesday, 3 January 2012

tak sabarnya nak tunggu bln 3 ni weee~~~

Assalamualaikum.....
w/pun dayana tak bercuti di rumah tp 1 pengalaman yg best ialah dpt bercuti di Kem Tentera di Terendak Melaka...huhu...tu yg syokk!!!dekat situ baru kita tahu macam mana rejimen2 askar kena regging w/pun dah pukul 11,12 mlm dgn cuaca yg sejuk meresap ke tulang.ini yg membuatkan saya suka kpd sesuatu yg adventure.tp pada mlm tahun baru tu dayana jln2 dengan kakak sepupu & suami kat tg.puteri or tg.bidara kat melaka tu*aw tak silaplah.yg tak blh blahnya tu suami kakak sepupu ckp kat dayana 'along nanti dah habis belajar nak kerja apa?' tak sempat nak jwb je terus abg mizi n kak nim saya ckp 'jd cikgulah tak yah lah jd polis ke askar ke,ataupun kastam' .emm cam taw2 je saya ni nak jd kastam(dlm hati).dgn wajah yg polos ni pun bukak lah mulut 'ala along tak kisah lah kerja apa janji halal & dpt bantu keluarga tu yg penting' tp sebenarnya keinginan nak jd kastam tu lg kuat berbanding jd cikgu...tp kalau saya jd cikgu pon bolleh hehe....
ok2 lari tajuk jap kita balik ke entry kali ini ye hehe....entry ni lain sikit ye lah tetibe jer  nak bln 3...mna pbln 1,2 tak da ka?hehe...bkn tak da sje jew nak bln 3 kerana nak menunjukkan aku ni dah semakin dewasa huhu*eh gembira pulak...hehe~~ & nak menghabiskan sem2 yg penuh dgn cabaran tuuu~~~~
ala bukan apa saja je nak mengingatkan diri kita ni dah dewasa bukan budak2 lg jap2 sape ckp dayana dah dewasa?di mata mama & papa along tetap budak kecik *itulah perasaan ibubapa sebenarnya,anak2 tetap kecik di mata mereka w/pun dah besauuu.tp dlm kedewasaan ini macam2 perkara berlaku dalam diri yg menjadi pengajaran terhadap diri sendiri.saya selalu minta org beri pandangan terhadap diri kita kerana org nampak apa yg ada pd diri kita berbanding diri sendiri....tp kekadang tu org selalu mengambil kesempatan terhadap kebaikan org lain kenapa ea?tak boleh ke jgn hancurkan kepercayaan terhadap kawan?perlu ke mengejar impian diri sendiri dengan menghampakan perasaan kawan sendiri?dayana bukan apa kita ni duduk kat kamapus ni kenalah saling bantu membantu antara 1 sama lain kerana keluarga kita jauhhhh yg ada dekat sini hanyalah kawan2 seperjuangan dgn kita.'Just imagine the world without textile' apa yg akan terjadi?*promote skejap ahak3.....hah macam tu jugak kalau tiada kawan kat kampus macam mana kita nak belajar takkan nak belajar sorang2 kot.kalau macam tu baik tak yah ada study group pastu kalau belajar sorang2,faham pon sorang2,abes tu kalau tak faham pon sorang2 la jwbnya .nak macam tu ke?*sorrylah emo sekejap.....tp inilah hakikatnya,bila kita senang ramai je kwn yg dtg kat kita kekadang tu sampai kita terlupa kwn kita yg lain..tp bila kawan tu ssh tahu pulak dia cari kita...haishhh!ni yg nak marah nih..sebab tu ada org kata:
kata nenek
kawan umpama lebah
ada madu,ianya muncul
kata ibu
kawan bagai kumbanghabis madu terbang lah
kata AYAH
kawan umpama merpati
disiul ta mungkin menghampiri
ditabur makanan beribu berhimpit
kata orang
kawan suka mudah di cari
kawan duka satu dalam berjuta
kawan sejati membawa kebahagiaan
hakikatnya
antara seribu kawan
siapa yag sudi
mengutip batu permata
dan siapa yang sanggup bersama
MEREMPUH KARAM DI LAUTAN .

*renung2kanlah ye.....

###tp percayalah duit blh dicari tp persahabatan di ibaratkan sebagai mutiara di dasar lautan yg sukar ditemui kalau ada pon hanyalah manik2 yg dijadikan rantai utk perhiasan di leher kalau di pajak gadai pon tak da nilainya kalau dibandingkan dgn mutiara oleh itu jagalah persahabatan anda kerana perkenalan yg singkat ini tidak akan berpanjangan.lg 1,ingatlah kwn yg baik tak akan ajar kita menipu atau ikut je apa yg kita buat padahal dia tahu benda tu salah tp kwn yg baik akan selalu marah or  tegur kita w/pun kekadang itu tegurannya agak panas ye disitu hehe....saya minta maaf jika berlaku kekasaran ayat di atas bukan saya hendak memandai2 nasihatkan org ini jugak sbagai peringatan utk diri saya,tp itulah reliti hidup dgn usia saya yg semakin meningkat dewasa ni macam dugaan yg saya perlu tempuhi sebab tu org ckp dgn kedewasaan ni yg mematangkan diri kita sebab kita akan rasa 
realities of life ialah semasa kita dewasa sebelum kita melangkah ke alam perkahwinan.