Monday, 12 December 2011

Kagumnya melihat ketabahan seorang kakak/ wanita/perempuan

Sebenarnya saya sgt kagum dengan seorang akak senior ni taw selepas saya membaca blog dia....saya rasa dia sgt tabah & mengharungi pelbagai ujian & dugaan dlm hidupnya.w/pun saya penah menjaga adik2 saya semasa umur saya 12-13 tahun macam tu lah,iaitu semasa mama saya pergi menjaga papa sewaktu papa sakit di KL.lbh kurang 1 bln jugak lah saya terpaksa berdikari & pandai menguruskan adik2,pergi ke sekolah seperti biasa & menguruskan rumah.tetapi adik2 saya membantu & kami membuat kerja besama2 kerana perbezaan umur kita org tak jauh.Sebab itu saya kagum dengan sorang akak ni....alangkah saya di beri tanggungjawab mcm ni pun mcm2 dugaan saya hadapi inikan pula seorang kakak nak menjaga 3(kalau tak silap sayalah) org adiknya & pelajarannya lg.MasyaAllah....kagum betul saya!!!Kak Yatie anda mmg HEBATTT!!!ingin saya menjadi setabah seperti akak...amin.Kak,w/pun baru sem lps saya mengenali akak saya tahu akak seorang yg macam mana sebab itu saya senang bergaul & bergurau dgn akak w/pun kekadang kenakalan saya itu membuat akak t'singgung & berkecil hati maka saya memohon maaf dr akak & kwn2 akak....sebab saya tak ada kakak & saya gembira kerana saya dpt akak senior yg baik2 & sporting.saya berharap perkenalan seorang kakak & adik ni akan berkekalan selamanya......
Ikhlas di lubuk hati saya:Saya kagum dgn akak.w/pun begitu singkat masa berlalu tapi saya harap perkenalan seorang adik & kakak atau apa2 yg akak anggap ni akan berpanjangan....InsyaAllah
*aw akak kahwin jgn lupa jempot saya ye hehe....

3 comments:

  1. eee....YANA ni..... eh jap2 sape kak yatie tu..? hihihi

    ReplyDelete
  2. sya lagila kagum..bila rasa mcm dh give up..jdikan kak yatie sbgai contoh..dia bleh je survive kat dunia ni..Sekian Terima Kasih.

    ReplyDelete
  3. betul la sbb tu sye kagum kat kak yatie
    honestly speaking sye menitiskn air mata mse bce blog akak yg lps2....
    *jgn ckp sye touching sgt n jgn ckp ayat dlm hati ad tmn....hehe

    ReplyDelete