Sunday, 8 January 2012

Rindunya & rungsing+++

   Assalamualaikum
entry kali ni adalah pasal silat! & diselitkan jugak perasaan ni  waaa~~....... lamanya dah tak p silat...rindu nak bersilat ngan budak2 silat.emm mana taknya asyik busy je sampai tak da masa nak p silat sampai sekarang punya badan pon dah tak berapa nak kocik dah haha....hatoyaii agak dpt x p silat lg...cian kat member2 silat coz slalu je inform pasal silat tp slalu je balas msj ckp busy....haishhhhh kenapalah dgn dayana ni!!!...ase mcm kehilangan something tp tak sure lah ape dia emmm....tp dayana ase mcm dah kehilangan siapa diri Dayana yg sebenarnya la plak.. cepat dayana cari dirimu tu yg sebenarnya jgn disebabkan 1 hal yg 'ini' buatkan kau rasa lemah & tak tentu arah!ingat kwn yg baik takkan tipu & perbodohkan kau demi kepentingan diri dia sendiri!.....tp tak sampai hati plak nak buat selamba je kat dia tu...emm betollah apa yg member dayana ckp aku ni terlalu baik ke sampai org buat kat diri kau mcm ni pun still nak baik dgn dia....dayana bukan apa,mcm tak syokklah gaduh2 n main tarik muka 1400 tuh! lg pun siapalah kita nak menghukum dia biarlah dia sedar akan parbuatan dia tu salah....tp dayana takkan sesekali putuskan persahabatan melainkan dia or sesiapa yg memutuskan tali persahabatan itu bg saya kwn ni di ibaratkan kwn kedua kita utk meluahkan perasaan selain ibu kita....
tp andai kata dayana buat selamba agak2 apa akan terjadi?mesti lbh memburukkan keadaan kan,that's y dayana tak suka mcm itu,tp perasaan sakit ni tak hilang lg tp tak blh nak buat selamba kalau jumpa dia...
Ya Allah kau kuatkanlah diri hambamu ni utk menghabiskan sem 2 ni dgn tenang kerana hambamu terasa sgtlah lemah utk menghadapinya...1 yg dayana dah berjaya belajar ialah senyum!! & cuba mengembirakan hati,w/pun penat ke ada masalah ke or apa2 jew...ini betul coz bila kita ada masalah bila kita senyum dan wat lawak kat kwn2 dorg akan ketawa secara tidak langsung kita akan turut ketawa...InsyaAllah cara ni membantu kalau tak berjaya c me ok...ingat!tak da hal dlm dunia ni yg tak blh diselesaikan!
so mulai dr saat ini dayana kau kena kuatkan diri kau kerana ini baru sem 2 byk lg dugaan yg akan kau tempuh sepanjang keberadaan kau di uitm k.pilah ni....ni baru berapa percent je byk lg yg akan kau tempuhi...dayana kau mesti contohi 'seseorang itu' tu tgk ketabahan dia! jgn mudah mengalah! fahamm!!! yeahh akan do it!!! InsyaAllah


credit to kak yatie & kak lela: sorry kat akak berdua kerana selalu msj mintak pendapat & meluahkan perasaan harap kak yatie & kak lela tak marah kat saya ye....
waa~~~ i need someone to cuddle/hug

6 comments:

  1. olololorh , ilek la dayana . aku tawu kau kuat . Jyeahh ~ heee - tarik muka 1400 tuh ape dayana . ngee :)

    ReplyDelete
  2. 10's normah aka naomi hehe...tarik muka 1400 tu wat muka mcm nak cri pasl n mcm2 lah ala sbenarnya tarik muka 14 lah haha
    *jgn ckp ko tak tau plak tarik muka 14 tu :P ahak3

    ReplyDelete
  3. :)....relax tarik nafas slow2..

    ReplyDelete
  4. baiklah kak yatie eh2 cilap plak kak Nunaayat hehe...emm bilalah nak abes sem 2 ni yg sgt2 membuatkan sya sgt tak duduk diam waa~~~ cam nak nagis pon ada ni...nasib baik ada roommate n housemate dpn bilik yg sporting & sgt memahami aw x,xtaw nak ckp apa...ase mcm nak fight je dgn dia tu haishhh tp nasib baik dlm dri ni ad lg kesbrn aw tidak konfom gaduh besar pnyelah.Alhamdulilah kesabaran ni masih ada

    ReplyDelete
  5. cool la ni jannah...kan dayana cool je stiap kali masuk kelas mna ada x cool kan...ke ade?aw ada sorilah tp stahu dayana tak da kan...hehe~~

    ReplyDelete