Tuesday, 3 January 2012

tak sabarnya nak tunggu bln 3 ni weee~~~

Assalamualaikum.....
w/pun dayana tak bercuti di rumah tp 1 pengalaman yg best ialah dpt bercuti di Kem Tentera di Terendak Melaka...huhu...tu yg syokk!!!dekat situ baru kita tahu macam mana rejimen2 askar kena regging w/pun dah pukul 11,12 mlm dgn cuaca yg sejuk meresap ke tulang.ini yg membuatkan saya suka kpd sesuatu yg adventure.tp pada mlm tahun baru tu dayana jln2 dengan kakak sepupu & suami kat tg.puteri or tg.bidara kat melaka tu*aw tak silaplah.yg tak blh blahnya tu suami kakak sepupu ckp kat dayana 'along nanti dah habis belajar nak kerja apa?' tak sempat nak jwb je terus abg mizi n kak nim saya ckp 'jd cikgulah tak yah lah jd polis ke askar ke,ataupun kastam' .emm cam taw2 je saya ni nak jd kastam(dlm hati).dgn wajah yg polos ni pun bukak lah mulut 'ala along tak kisah lah kerja apa janji halal & dpt bantu keluarga tu yg penting' tp sebenarnya keinginan nak jd kastam tu lg kuat berbanding jd cikgu...tp kalau saya jd cikgu pon bolleh hehe....
ok2 lari tajuk jap kita balik ke entry kali ini ye hehe....entry ni lain sikit ye lah tetibe jer  nak bln 3...mna pbln 1,2 tak da ka?hehe...bkn tak da sje jew nak bln 3 kerana nak menunjukkan aku ni dah semakin dewasa huhu*eh gembira pulak...hehe~~ & nak menghabiskan sem2 yg penuh dgn cabaran tuuu~~~~
ala bukan apa saja je nak mengingatkan diri kita ni dah dewasa bukan budak2 lg jap2 sape ckp dayana dah dewasa?di mata mama & papa along tetap budak kecik *itulah perasaan ibubapa sebenarnya,anak2 tetap kecik di mata mereka w/pun dah besauuu.tp dlm kedewasaan ini macam2 perkara berlaku dalam diri yg menjadi pengajaran terhadap diri sendiri.saya selalu minta org beri pandangan terhadap diri kita kerana org nampak apa yg ada pd diri kita berbanding diri sendiri....tp kekadang tu org selalu mengambil kesempatan terhadap kebaikan org lain kenapa ea?tak boleh ke jgn hancurkan kepercayaan terhadap kawan?perlu ke mengejar impian diri sendiri dengan menghampakan perasaan kawan sendiri?dayana bukan apa kita ni duduk kat kamapus ni kenalah saling bantu membantu antara 1 sama lain kerana keluarga kita jauhhhh yg ada dekat sini hanyalah kawan2 seperjuangan dgn kita.'Just imagine the world without textile' apa yg akan terjadi?*promote skejap ahak3.....hah macam tu jugak kalau tiada kawan kat kampus macam mana kita nak belajar takkan nak belajar sorang2 kot.kalau macam tu baik tak yah ada study group pastu kalau belajar sorang2,faham pon sorang2,abes tu kalau tak faham pon sorang2 la jwbnya .nak macam tu ke?*sorrylah emo sekejap.....tp inilah hakikatnya,bila kita senang ramai je kwn yg dtg kat kita kekadang tu sampai kita terlupa kwn kita yg lain..tp bila kawan tu ssh tahu pulak dia cari kita...haishhh!ni yg nak marah nih..sebab tu ada org kata:
kata nenek
kawan umpama lebah
ada madu,ianya muncul
kata ibu
kawan bagai kumbanghabis madu terbang lah
kata AYAH
kawan umpama merpati
disiul ta mungkin menghampiri
ditabur makanan beribu berhimpit
kata orang
kawan suka mudah di cari
kawan duka satu dalam berjuta
kawan sejati membawa kebahagiaan
hakikatnya
antara seribu kawan
siapa yag sudi
mengutip batu permata
dan siapa yang sanggup bersama
MEREMPUH KARAM DI LAUTAN .

*renung2kanlah ye.....

###tp percayalah duit blh dicari tp persahabatan di ibaratkan sebagai mutiara di dasar lautan yg sukar ditemui kalau ada pon hanyalah manik2 yg dijadikan rantai utk perhiasan di leher kalau di pajak gadai pon tak da nilainya kalau dibandingkan dgn mutiara oleh itu jagalah persahabatan anda kerana perkenalan yg singkat ini tidak akan berpanjangan.lg 1,ingatlah kwn yg baik tak akan ajar kita menipu atau ikut je apa yg kita buat padahal dia tahu benda tu salah tp kwn yg baik akan selalu marah or  tegur kita w/pun kekadang itu tegurannya agak panas ye disitu hehe....saya minta maaf jika berlaku kekasaran ayat di atas bukan saya hendak memandai2 nasihatkan org ini jugak sbagai peringatan utk diri saya,tp itulah reliti hidup dgn usia saya yg semakin meningkat dewasa ni macam dugaan yg saya perlu tempuhi sebab tu org ckp dgn kedewasaan ni yg mematangkan diri kita sebab kita akan rasa 
realities of life ialah semasa kita dewasa sebelum kita melangkah ke alam perkahwinan.

No comments:

Post a Comment