Monday, 21 November 2011

Perasaan Mendapat bilik???

Dah 2 hari tidur kat dalam bilik dgn 2 org yg b'lainan haha,tapi perasaan biasa jeww coz tak semeriah kalau ada rt....
sebab dayana cakap camtu kerana bila balik je kelas masing2 semua duduk dalam bilik & buat hal masing2...macam manalah nak ada chemistry antara 1 sama lain....haishh
nasib baik la ada kak hani ,mira(bilik dpn) &hawa yg selalu turun naik rumah aku ni..ada juga teman nak b'ckp so hilang la gak boring ni...kadang2 tu kalau boring lepak rumah hawa selain karok mcm2 lagu ahak3...
yg tak boleh blahnya tu bilik first tu langsung tak b'ckp,maybe baru agaknya....haha
yg dayana rasa wujud 4/6 org kat rumah ni apa seyhhh....bkn apa kalau org cari ke n cakap nak jumpa ni2 ke namanya kan susah coz yg 2 org tu tak tahu pun namanya....nak terjah tak bape nak barani la plak ahak3...berani terjah bilik dpn je tu pun coz dah kenal haha!!!mungkin ini ujian yg diberi ke atas diriku supaya biasakan dgn suasana baru & belajar iaitu org yg  kita dah kenal ni tak semestinya akan selalu bersama kita oleh itu kita harus b'kwn dgn semua org...bak kata pepatah berkawan biar beribu-ribu....itu yg dayana fikirkan apabila tahu dapat rumah 47 ni....& b'harap sgt2 cepat2 sesuaikan diri dgn semua org & dpt menempuh detik2 di sem 2 dgn ceria n tidak mahu p'kara yg tak di ingini b'laku amin....
Ya Allah kau kuatkan lah diri ku ini utk menempuh semua ujian-Mu....amin..
*tetibe je t'detik kat dlm hati perasaan yg b'campur baur seperti kata hawa:masa ni macam lama sangat bila la nak balik....hawa2 baru sampai nak balik....haha!!!
betullah apa yg tok teh aku pesan p'jln di u ni mcm2 p'kara yg kita tak duga akan b'laku yg penting tabahkan hati utk m'jalaninya & jgn lupa solat!!itu penting kerana Allah yg akan m'jaga awak kat sana nanti'
so sem ni jgn byk main focus pd pelajaran yeahhh!!!

 tambahan++++

semalam pergi rumah sewa member...mmg jauhlah nak pergi rumah dia tu dr kampus ni ke rumah dia tu lbh kurang 15 minit kot...dah la jln kaki pergi rumah dia,maklomlah baru first day dia duduk kat luar so kita org ni temankanlah dia balik sbb dia kata takut nak balik sorang2,mana taknya dgn ada anjing la kat area rumah dia,tu yg dah t'kandas sekejap kat situ bikin cuak jeww haha!!
pastu sampai je kat susur gajah kat kampus tu terus hujan....pehhh 1 pengalaman yg tak didugalah....huhu

No comments:

Post a Comment